Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Quinou uvaříme dle návodu na obale. V rozehřáté pánvi s olivovým olejem necháme zpěnit cibuli a česnek nakrájené nadrobno a pálivou papričku nakrájenou na kolečka. Podlijeme drůbežím vývarem, vsypeme vařenou quinou, osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně, přidáme cherry rajčata nakrájená na kousky, lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka a nasekanou listovou petržel, promícháme a necháme chvíli odstát.
Do hrnce s vodou přilijeme bílé víno, přidáme divoké koření, listovou petržel a bazalku natrhané na kousky. Necháme provářet, aby se uvolnilo aroma.
Pstruha vykostíme a vyfiletujeme.
Tip: Vykostit a filetovat pstruha se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu, podívejte se na video.
Připravené filety osolíme, opepříme, přehneme, vložíme do pařáku pokapaného olivovým olejem a vaříme v páře pod pokličkou 2 – 3 minuty. Maso by mělo zůstat šťavnaté a ne vysušené dlouhým vařením.
Vařenou rybu podáváme s qunioou a sušenými chipsy z dřevorubeckého chleba. Dozdobíme snítkami bylinek a zakápneme olivovým olejem.
Tip: Jak na přípravu chlebových chipsů, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.