Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kroupy den předem uvaříme doměkka.
Tip: Ideálně použijeme kroupy s označením „velké“ nebo „č. 10“.
Nejprve je na pár hodin namočíme do studené vody, ve které je následně uvaříme doměkka. Hotové kroupy pak nezapomeneme propláchnout, aby se k sobě neslepily a necháme zcela vychladnout.
Tip: Abychom měli 2 kg vařených krup, použijeme asi 500 g nevařené suroviny.
Vývar z ovaru, tlačenky, jaternic (jitrnic), jelit a dalších zabijačkových pochoutek přivedeme do varu.
Tip: Jak na ovar, tlačenku, jelita a jaternice se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Vařené studené kroupy smícháme s vymíchanou scezenou studenou krví a postupně za stálého míchání přidáváme do vývaru.
Tip: Krev přiléváme postupně a stále mícháme, aby se nesrazila.
Následně přidáme česnek, pepř, nové koření, majoránku a sůl. Za stálého míchání přivedeme znovu do varu a vaříme asi 15 minut.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Tip: Připravte si domácí chléb podle receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.