Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Zabijačková huspenina

Víte, co je to huspenina? Jedná se o výbornou zabijačkovou pochoutku, jejíž recept vám rád prozradí šéfkuchař Roman Paulus. Budete k tomu potřebovat ovar z vepřové plece a vařené vepřové kůže. K tomu samozřejmě i kyselou okurku, hrášek, mrkev a ocet na dochucení. Nakonec vše zalijete vývarem z kůží, aby huspenina pěkně držela pohromadě.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g vepřového ovaru (plec)
  • 250 g vařené vepřové kůže
  • mletý pepř
  • sůl
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 100 g sterilované mrkve
  • 50 ml octa
  • 250 g vývaru z vepřových kůží a nožiček
  • misky nebo formy

POSTUP

Do měkka vařené kůže a maso pokrájíme najemno. Ochutíme pepřem, solí, sterilovanou zeleninou (okurky pokrájíme) a octem.

Do masa nalijeme ještě teplý vývar a důkladně promícháme. Přelijeme do finálních nádob a necháme do druhého dne zatuhnout v lednici.

Tip: Huspeninu lze připravit do jednoporcových misek, nebo do větší formy, ze které pak budete krájet jednotlivé porce.

Huspeninu si nejlépe vychutnáme s čerstvým chlebem, najemno nakrájenou šalotkou a jablečným křenem.

Tip: Jak si připravit jablečný křen se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU