Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Syrové vepřové maso nameleme nahrubo. Přidáme sůl, pepř a 200 ml ledové vody.
Tip: Vody vždy přidáváme 10 % z váhy masa.
Vše zpracujeme do pojivé hmoty. Přidáme další koření a případnou vložku podle chuti (lahůdkovou cibulku, sýr, sušená rajčata, papriku, houby, ořechy, aj.). V našem případě dáme do poloviny hmoty pálivou mletou papriku a do druhé poloviny najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku a vytvoříme tak dva druhy klobás.
Tip: Abychom věděli, zdali máme maso dostatečně ochucené, uděláme malý karbanátek, který si na pánvi osmažíme (nebo na grilu/ohni opečeme) a ochutnáme.
Necháme alespoň hodinu odpočinout a plníme do připravených střev pomocí narážečky. Přetočíme na porce dle požadavku.
Před podáváním tepelně opracujeme. Můžeme grilovat, udit, smažit, opékat… Servírujeme ideálně s křupavým pečivem, křenem a kyselými okurkami.
Tip: Syrové klobásky uchovávejte v lednici a tepelně opracujte co možná nejdříve. Ideálně do druhého dne.