Kuchyně
Česká
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
14 684 kJ / 3 504 kcal
Bílkoviny
107,10 g
Tuky
12,80 g
Vláknina
38,40 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
723,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobíme čerstvé droždí a zalijeme vlažnou vodou. Zpracujeme kuchyňským robotem, dokud nezískáme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout do zdvojnásobení objemu.
02.Nakynuté těsto přendáme do pekáče, který jsme předem vymazali sádlem a pečeme v troubě rozpálené na 160 °C asi hodinu dozlatova.
03.Buchtu rozhodně nejíme samotnou jako zákusek. Hodí se při výrobě jitrnic (jaternic), jelit a prejtu. Je vhodné upéct ji týden před chystanou zabijačkou, aby stihla pořádně proschnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT