Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V kotlíku rozehřejeme vyškvařené sádlo a dozlatova v něm orestujeme nadrobno nakrájené cibule.
Tip: Jak vyškvařit domácí sádlo a škvarky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Srdce, ledviny, bůček, játra a slezinu nakrájíme na kostky. Ze srdce nezapomene vyříznout žíly, ze sleziny tuk a z ledvin celé žlázy, které nepoužíváme. Mozek rozmělníme (například vidličkou nebo nasekáme).
K opečené cibuli přidáme nadrobno nakrájený česnek, kmín a krátce orestujeme. Následně přidáme nakrájený vepřový bok, srdce, slezinu a ledviny. Osolíme, opepříme a restujeme dozlatova. Průběžně mícháme. Poté zalijeme vývarem z ovaru, který dle potřeby můžeme dolévat a vaříme maso do měkka.
Tip: Jak na ovar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ke konci přidáme i nakrájená játra a vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec zahustíme sekaným mozečkem, krátce prohřejeme a podáváme.
Servírujeme ideálně s čerstvým kváskovým chlebem a proužky cibule na konci zabijačkového dne.
Tip: Recept na domácí kváskový chléb se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.