Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Začátečník
Škvarky jsou samy o sobě neobyčejná pochoutka, ale představte si, jak budou chutnat vaše vlastní domácí škvarky! Potřebujete k tomu prakticky jen sádlo, hodinu času a tento jednoduchý video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě samotného návodu na škvaření se dozvíte i to, proč je dobré před škvařením rozehřát v pánvi vodu, nebo jak zajistit, aby škvarky nenavlhly a neztratily svou křupavost. Rozpalte sporák a pusťte se do toho!
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce nebo pánve dáme trochu vody, přivedeme ji do varu a poté přidáme nakrájené hřbetní sádlo na kostičky. Škvaříme při nízké teplotě minimálně hodinu, podle množství sádla.
02.
Hotové škvarky scedíme přes plátno. Vyškvařené sádlo slijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici až několik týdnů. Hodí se na pomazánky, samotné na krajíc chleba nebo pro další vaření.
03.Škvarky samotné osolíme až před konzumací a ujídáme například k pivu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT