Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jablečný křen

Ostrou chuť křenu můžete zjemnit přidáním jablka. Toto chuťové spojení patří ke kulinářským základům a znaly ho již naše babičky. Jednoduché recepty jsou totiž nadčasové a jablečný křen kvůli své specifické chuti stěží nahradíte něčím jiným, zvlášť ve chvíli, kdy je k obědu pečené vepřové. Je rovněž nedílnou součástí zabíjaček, kdy se podává k ovaru. A jak jablečný křen připravit? Roman Paulus má dva způsoby, které vám ukáže v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jablečný křen

  • jablka
  • čerstvý křen
  • 1 × citron (šťáva)
  • struhadlo
  • tyčový mixér

POSTUP

Jablečný křen z pečených jablek

Jablka upečeme doměkka, oloupeme, odstraníme jadřinec a rozmixujeme v jemné pyré. Přidáme čerstvě strouhaný křen (použijte struhadlo s jemnými otvory) a smícháme.

Jablečný křen z čerstvých jablek

Syrová jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme čerstvě nastrouhaný křen (použijte struhadlo s jemnými otvory), zakápneme citronovou šťávou a promícháme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.