Jablečný křen
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ostrou chuť křenu můžete zjemnit přidáním jablka. Toto chuťové spojení patří ke kulinářským základům a znaly ho již naše babičky. Jednoduché recepty jsou totiž nadčasové a jablečný křen kvůli své specifické chuti stěží nahradíte něčím jiným, zvlášť ve chvíli, kdy je k obědu pečené vepřové. Je rovněž nedílnou součástí zabíjaček, kdy se podává k ovaru. A jak jablečný křen připravit? Roman Paulus má dva způsoby, které vám ukáže v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jablečný křen

  • jablka
  • čerstvý křen
  • 1 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

57 kJ / 14 kcal

Bílkoviny

0,16 g

Tuky

0,11 g

Vláknina

0,14 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

4,13 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Jablečný křen z pečených jablek

01.Jablka upečeme doměkka, oloupeme, odstraníme jadřinec a rozmixujeme v jemné pyré. Přidáme čerstvě strouhaný křen (použijte struhadlo s jemnými otvory) a smícháme.

Jablečný křen z čerstvých jablek

02.Syrová jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme čerstvě nastrouhaný křen (použijte struhadlo s jemnými otvory), zakápneme citronovou šťávou a promícháme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo