Roman Paulus

Teplotní zóny na grilu

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

POSTUP

Na různé druhy grilování potřebujeme odlišné teplotní zóny, proto si v grilu udržujeme minimálně dvě, ideálně však tři teplotní zóny:

Horká zóna na prudké zatažení – Hodí se na tenké plátky nebo na počáteční zatáhnutí masa na mřížku.

Zóna na dopékání – Zde se steaky nebo větší kusy masa pomaleji dopékají. I tady je potřeba žhavého uhlí.

Chladnější zóna pro odpočinutí masa – Zde již nemusí být žádné žhavé uhlí. Pokud se jedná o plynový gril, může být tato zóna i vypnutá.

Hlavně větší kusy masa se lépe propékají, pokud máme gril s poklopem.

Při práci s ohněm se teplota samozřejmě nedá regulovat tak snadno jako na plynovém grilu, a proto se grilaři často řídí vlastním pocitem, kterému ovšem přechází trénink a sbírání zkušeností. Pro přesnost a jistotu se vyplatí investovat do teploměru.

Tip: Více o práci s teploměrem se dozvíte v dalším triku Kulinářské akademie Lidlu.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.