Lukáš Želechovský
Doba přípravy40 min.

Japonské lívance s jahodovým tatarákem a kokosovou espumou

Sladký výlet do Japonska – nadýchané lívance, jahodový tatarák a kokosová pěna – to je exotický dezert podle receptu Lukáše Želechovského. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jahodový tatarák:

  • 200 g jahody
  • 40 g cukr krystal Belbake
  • 1 g limetková kůra
  • 10 g Yuzu šťáva

Japonské lívance:

  • 8 × vejce „M“
  • 120 g plnotučné mléko Pilos
  • 4 g kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • 120 g hladká mouka Belbake
  • 48 g cukr krupice Belbake
  • 15 g rostlinný olej Vita D´or

Kokosová espuma:

  • 100 g kokosové mléko Vitasia
  • 500 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

POSTUP

Jahodový tatarák:

1. Jahody nakrájíme na menší kostičky, pocukrujeme, přidáme nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávu yuzu a promícháme. Necháme chvíli marinovat.

Japonské lívance:

2. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky začneme šlehat, za stálého šlehání přiléváme mléko a vyšleháme do krémové konzistence. Vmícháme sodu a postupně také prosátou mouku.

3. Z bílků vyšleháme pevný sníh, ideálně pomocí ručního šlehače. Po částech přidáváme cukr, aby měl sníh správnou konzistenci. Hotový sníh pak opatrně zapracujeme do žloutkové směsi. Připravené těsto přeneseme do cukrářského sáčku.

4. Rozpálenou pánev potřeme olejem a pomocí sáčku vytvoříme 4 lívance. Po stranách pánve kápneme trochu vody a pánev přiklopíme, tím docílíme, že těsto bude vláčné.

Kokosová espuma:

5. Do sifonové lahve nalijeme kokosové mléko a smetanu, lahev uzavřeme, nasadíme 1 bombičku a protřepeme.

6. Hotové lívance podáváme s jahodovým tatarákem a trochou kokosové espumy, kterou servírujeme na talíř sifonovou lahví. 

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 877 kcal, 22 g bílkovin, 55 g sacharidů, 64 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.