Sladký výlet do Japonska – nadýchané lívance, jahodový tatarák a kokosová pěna – to je exotický dezert podle receptu Lukáše Želechovského.
Sladký výlet do Japonska – nadýchané lívance, jahodový tatarák a kokosová pěna – to je exotický dezert podle receptu Lukáše Želechovského.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Jahody nakrájíme na menší kostičky, pocukrujeme, přidáme nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávu yuzu a promícháme. Necháme chvíli marinovat.
2. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky začneme šlehat, za stálého šlehání přiléváme mléko a vyšleháme do krémové konzistence. Vmícháme sodu a postupně také prosátou mouku.
3. Z bílků vyšleháme pevný sníh, ideálně pomocí ručního šlehače. Po částech přidáváme cukr, aby měl sníh správnou konzistenci. Hotový sníh pak opatrně zapracujeme do žloutkové směsi. Připravené těsto přeneseme do cukrářského sáčku.
4. Rozpálenou pánev potřeme olejem a pomocí sáčku vytvoříme 4 lívance. Po stranách pánve kápneme trochu vody a pánev přiklopíme, tím docílíme, že těsto bude vláčné.
5. Do sifonové lahve nalijeme kokosové mléko a smetanu, lahev uzavřeme, nasadíme 1 bombičku a protřepeme.
6. Hotové lívance podáváme s jahodovým tatarákem a trochou kokosové espumy, kterou servírujeme na talíř sifonovou lahví.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 877 kcal, 22 g bílkovin, 55 g sacharidů, 64 g tuků.