Černá rýžová kaše s ovocem a kokosovým mlékem

play Přehrát video recept
Černá rýžová kaše s ovocem a kokosovým mlékem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Základem tradiční české sladké snídaně je krupicová kaše, ale pokud máte chuť na něco exotičtějšího, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil lahodnou snídaňovou kaši z lepivé černé rýže, kterou rozvařil s palmovým cukrem. A protože budete mít samotné vaření hotové za pár minut, můžete si vyhrát se servírováním – Roman Paulus rýži podává s kokosovým mlékem, mangem, papájou a ananasem, ale pokud máte chuť, můžete použít i lesní plody nebo zkrátka cokoliv, na čem si chcete pochutnat!

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 ml voda
  • 140 g černá lepivá rýže
  • 55 g palmový cukr
  • 1 × špetka sůl
  • 300 g husté kokosové mléko
  • 300 g čerstvé ovoce (mango, papája, ananas)
  • 1 × snítka thajská bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 621 kJ / 388 kcal

Bílkoviny

5,50 g

Tuky

19,40 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

0,15 g

Sacharidy

52,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýži přes noc namočíme do libovolného množství studené vody (aby byla rýže ponořená) a druhý den dvakrát propláchneme a scedíme.

Pokud nemáte černou lepivou rýži, můžete ji nahradit i bílou variantou.

02.Následně propláchnutou rýži přendáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (množství podle receptu) a vaříme mírným varem za občasného míchání doměkka. Ke konci přimícháme palmový cukr a špetku soli.

Rýži můžeme servírovat čerstvou a teplou, ale i vychladlou při pokojové teplotě.

03.Hotovou rýži servírujeme teplou do misky a přidáme k ní husté kokosové mléko, na kostky nakrájené tropické ovoce (ananas, mango a papáju) a několik lístků thajské bazalky.

Jako husté kokosové mléko můžete koupit buď přímo kokosovou smetanu, nebo pořídit klasické kokosové mléko v plechovce a použít pouze vrchní hustou smetanu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo