Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Základem tradiční české sladké snídaně je krupicová kaše, ale pokud máte chuť na něco exotičtějšího, vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil lahodnou snídaňovou kaši z lepivé černé rýže, kterou rozvařil s palmovým cukrem. A protože budete mít samotné vaření hotové za pár minut, můžete si vyhrát se servírováním – Roman Paulus rýži podává s kokosovým mlékem, mangem, papájou a ananasem, ale pokud máte chuť, můžete použít i lesní plody nebo zkrátka cokoliv, na čem si chcete pochutnat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 621 kJ / 388 kcal
Bílkoviny
5,50 g
Tuky
19,40 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
0,15 g
Sacharidy
52,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýži přes noc namočíme do libovolného množství studené vody (aby byla rýže ponořená) a druhý den dvakrát propláchneme a scedíme.
Pokud nemáte černou lepivou rýži, můžete ji nahradit i bílou variantou.
02.Následně propláchnutou rýži přendáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (množství podle receptu) a vaříme mírným varem za občasného míchání doměkka. Ke konci přimícháme palmový cukr a špetku soli.
Rýži můžeme servírovat čerstvou a teplou, ale i vychladlou při pokojové teplotě.
03.Hotovou rýži servírujeme teplou do misky a přidáme k ní husté kokosové mléko, na kostky nakrájené tropické ovoce (ananas, mango a papáju) a několik lístků thajské bazalky.
Jako husté kokosové mléko můžete koupit buď přímo kokosovou smetanu, nebo pořídit klasické kokosové mléko v plechovce a použít pouze vrchní hustou smetanu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT