Že může být i sushi sladké, vám prozradí Lukáš Želechovský. Vyzkoušejte tento hravý twist na japonskou klasiku! V hlavní roli dezertu jsou kokosová rýže a mango.
Že může být i sushi sladké, vám prozradí Lukáš Želechovský. Vyzkoušejte tento hravý twist na japonskou klasiku! V hlavní roli dezertu jsou kokosová rýže a mango.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Sushi rýži důkladně propláchneme ve studené vodě, kterou poté slijeme. Rýži znovu zalijeme čistou vodou a necháme 5 minut namočenou. Následně vodu opět slijeme a rýži necháme okapat.
2. Omytou a okapanou rýži vložíme do menšího hrnce, přilijeme větší část plnotučného mléka a zapneme na střední stupeň. Přisypeme cukr, přilijeme polovinu množství kokosového mléka a za častého míchání pozvolna vaříme.
3. Po chvíli vaření přidáme zbylé plnotučné i kokosové mléko a vaříme, až se tekutina vyvaří. Poté necháme rýži vychladnout, ideálně do druhého dne.
4. Mango oloupeme a nakrájíme na hranolky.
5. Na bambusovou rohožku položíme potravinářskou fólii, na kterou rovnoměrně rozprostřeme 180 g sladké rýže. Doprostřed pokládáme hranolky z čerstvého manga a vše pevně zarolujeme. Připravenou rolku rozkrojíme i s fólií na poloviny a fólii odstraníme.
6. Lyofilizované mango rozdrtíme mixérem nebo v hmoždíři na prach a ze všech stran v něm obalíme připravené rolky. Obalené rolky opět přikryjeme potravinářskou fólií a každou polovinu ještě nakrájíme na 4 kusy.
7. Nakrájené rolky podáváme s kouskem lyofilizovaného manga.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 680 kcal, 11 g bílkovin, 99 g sacharidů, 26 g tuků.