Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Sushi rolka s tuňákovým tatarákem

Věřili byste tomu, že se k sobě hodí sushi a tatarák? Roman Paulus vás přesvědčí, že minimálně asijský tuňákový tatarák a sushi se skvěle doplňují. Připravil recept na výbornou tuňákovou sushi rolku, kam kromě tataráku zapojil i avokádu a samozřejmě řasu Nori a sushi rýži.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Sushi rolka s tuňákovým tatarákem

  • uvařená sushi rýže Nori
  • tuňákový tatarák
  • bílá sezamová semínka
  • černá sezamová semínka
  • řasa
  • avokádo
  • bambusová podložka
  • cukrářský sáček
  • japonský nůž
  • potravinová fólie

POSTUP

Rýži uvaříme na sushi a sezamová semínka 1:1 smícháme a nasucho v pánvi opražíme.

Tip: Jak uvařit rýži na sushi se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Na bambusovou rohožku položíme ½ listu Nori řasy matnou stranou vzhůru, na ní rozprostřeme po celé ploše rovnoměrnou vrstvu vařené rýže a posypeme sezamem. Rýži nemačkáme, ale zachováme ji nadýchanou.

Celý list otočíme, položíme rýží na podložku a řasou vzhůru. Na řasu podélně naneseme pomocí cukrářského sáčku tuňákový tatarák a plátky avokáda. Náplň zarolujeme pomocí bambusové rohožky.

Když získáme pevnou rolku, navrch naneseme ještě jednu vrstvu tuňákového tataráku a rolku znovu utáhneme. Nakrájíme na 8 kousků a nakonec lehce ozdobíme semínky sezamu a čerstvými výhonky.

Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi pastou a hůlkami.

Jak připravit sushi?

1. díl – Pomůcky a příprava

2. díl – Jak připravit sushi rýži

3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi

4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi

5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi

6. díl – Maki sushi

7. díl – Jak nakrájet okurku do sushi

8. díl – Rainbow sushi rolka

 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU