Jak nakrájet okurku do sushi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zdá se to prosté, ale i takové krájení okurky na sushi vyžaduje trochu zručnosti. Naštěstí šéfkuchař Roman Paulus vše ukáže tak, abyste to zvládli klidně i sami doma. Techniku krájení okurky oceníte nejenom při přípravě sushi (můžete si připravit čistě okurkové nebo zkombinovat v sushi okurku s rybou), ale také při přípravě salátů i jiných jídel s okurkou. Ke správnému krájení se vám bude hodit speciální japonský nůž, který je broušený jen z jedné strany. S klasickým si vystačíte také, zejména pak při přípravě velkých okurkových hranolků, ale budete potřebovat trochu zručnosti (a možná i pár kusů tréninkových okurek).

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pokud chceme sushi plnit pouze okurkou, postupujeme následovně.

02.Zeleninu zakrojíme na koncích a uřízneme asi 10 cm dlouhý váleček. Ten rozkrojíme podélně na čtvrtiny a odřízneme jadérka. Každou čtvrtinu pak ještě rozřízneme podélně dle velikosti na 3–4 špalíčky.

Pokud budeme rolku plnit více surovinami, je třeba nakrájet tenké nudličky.

03.Zeleninu zakrojíme na koncích a uřízneme ani 10 cm dlouhý váleček. Pak vezmeme ostrý nůž broušený z jedné strany a pomalu a opatrně podélně spirálovitým způsobem ukrojíme co nejdelší plátek. Když se dostaneme k semínkům, plátek odřízneme. Z plátku můžeme kolmo nakrájet ozdobné spirálky na salát, nebo ho rozřízneme na několik menších listů, které naskládáme na sebe a podélně nakrájíme tenké nudličky.

Jak připravit sushi?

01.díl – Pomůcky a příprava

02.díl – Jak připravit sushi rýži

03.díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi

04.díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi

05.díl – Jak naporcovat lososa na sushi

06.díl – Maki sushi

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo