Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pokud chceme sushi plnit pouze okurkou, postupujeme následovně.
Zeleninu zakrojíme na koncích a uřízneme asi 10 cm dlouhý váleček. Ten rozkrojíme podélně na čtvrtiny a odřízneme jadérka. Každou čtvrtinu pak ještě rozřízneme podélně dle velikosti na 3–4 špalíčky.
Zeleninu zakrojíme na koncích a uřízneme ani 10 cm dlouhý váleček. Pak vezmeme ostrý nůž broušený z jedné strany a pomalu a opatrně podélně spirálovitým způsobem ukrojíme co nejdelší plátek. Když se dostaneme k semínkům, plátek odřízneme. Z plátku můžeme kolmo nakrájet ozdobné spirálky na salát, nebo ho rozřízneme na několik menších listů, které naskládáme na sebe a podélně nakrájíme tenké nudličky.
1. díl – Pomůcky a příprava
2. díl – Jak připravit sushi rýži
3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi
4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi
5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi
6. díl – Maki sushi