Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Připravte si sushi doma, je to překvapivě snadné! Šéfkuchař Roman Paulus vám tentokrát ukáže, jak správně rolovat klasické sushi Maki. Budete k tomu potřebovat bambusovou podložku na rolování, sushi rýži, mořskou řasu Nori, wasabi a vaši oblíbenou rybu nebo zeleninu – tuňáka, lososa, mořského vlka, okurku, avokádo nebo nakládanou žlutou ředkev. Díky našemu sushi seriálu se dozvíte vše o tom, jak sushi připravovat. Pak už se akorát budete muset naučit jíst hůlkami, ale i s tím vám pomůžeme na webu Kuchyně Lidlu.
Připravíme si misku s hotovou rýži, naporcované ryby a zeleninu na nudličky, mísu se studenou vodou a citronem na omývání rukou. Nori řasu podélně rozpůlíme na dva stejné obdélníky.
Tip: Jak uvařit rýži na sushi, či jak naporcovat lososa, tuňáka nebo mořského vlka na sushi se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Na bambusovou rohožku položíme ½ listu Nori řasy matnou stranou vzhůru, na ní rozprostřeme rovnoměrnou vrstvu vařené rýže. Rýži nemačkáme, ale zachováme ji nadýchanou. Jeden delší okraj necháme z asi 2 cm nepokrytý. Na rýži podélně naneseme wasabi, podle chuti hlavní náplň a zarolujeme pomocí bambusové rohožky. Když získáme pevnou rolku, překrojíme napůl a posléze ještě na dvakrát. Z jedné rolky tak získáme 6 sushi kousků.
Maki sushi s lososem
Maki sushi s tuňákem
Maki sushi s okurkou
Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi pastou a čínskými hůlkami.