Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Sushi – Maki sushi

Připravte si sushi doma, je to překvapivě snadné! Šéfkuchař Roman Paulus vám tentokrát ukáže, jak správně rolovat klasické sushi Maki.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • Nori řasa
  • vařená rýže na sushi
  • wasabi pasta
  • tuňák
  • losos
  • okurka
  • sojová omáčka
  • nakládaný zázvor
  • bambusová rohožka
  • potravinová fólie
  • hůlky

POSTUP

Připravte si sushi doma, je to překvapivě snadné! Šéfkuchař Roman Paulus vám tentokrát ukáže, jak správně rolovat klasické sushi Maki. Budete k tomu potřebovat bambusovou podložku na rolování, sushi rýži, mořskou řasu Nori, wasabi a vaši oblíbenou rybu nebo zeleninu – tuňáka, lososa, mořského vlka, okurku, avokádo nebo nakládanou žlutou ředkev. Díky našemu sushi seriálu se dozvíte vše o tom, jak sushi připravovat. Pak už se akorát budete muset naučit jíst hůlkami, ale i s tím vám pomůžeme na webu Kuchyně Lidlu.


Recept na Maki sushi

Připravíme si misku s hotovou rýži, naporcované ryby a zeleninu na nudličky, mísu se studenou vodou a citronem na omývání rukou. Nori řasu podélně rozpůlíme na dva stejné obdélníky.

 

Tip: Jak uvařit rýži na sushi, či jak naporcovat lososa, tuňáka nebo mořského vlka na sushi se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

 

Jak připravit sushi maki?

Na bambusovou rohožku položíme ½ listu Nori řasy matnou stranou vzhůru, na ní rozprostřeme rovnoměrnou vrstvu vařené rýže. Rýži nemačkáme, ale zachováme ji nadýchanou. Jeden delší okraj necháme z asi 2 cm nepokrytý. Na rýži podélně naneseme wasabi, podle chuti hlavní náplň a zarolujeme pomocí bambusové rohožky. Když získáme pevnou rolku, překrojíme napůl a posléze ještě na dvakrát. Z jedné rolky tak získáme 6 sushi kousků.

 

Maki sushi s lososem

  • Rolku smotáme z řasy, rýže, wasabi a naporcovaného lososa jako náplň.


Maki sushi s tuňákem

  • Rolku smotáme z řasy, rýže, wasabi a kousků tuňáka jako náplň.


Maki sushi s okurkou

  • Rolku smotáme z řasy, rýže, wasabi a špalíčků okurky bez semínek jako náplň.

 

Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi pastou a čínskými hůlkami.

 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU