Kuchyně
Asijská
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
01.Pokud chceme sushi plnit pouze okurkou, postupujeme následovně.
02.Zeleninu zakrojíme na koncích a uřízneme asi 10 cm dlouhý váleček. Ten rozkrojíme podélně na čtvrtiny a odřízneme jadérka. Každou čtvrtinu pak ještě rozřízneme podélně dle velikosti na 3–4 špalíčky.
03.Zeleninu zakrojíme na koncích a uřízneme ani 10 cm dlouhý váleček. Pak vezmeme ostrý nůž broušený z jedné strany a pomalu a opatrně podélně spirálovitým způsobem ukrojíme co nejdelší plátek. Když se dostaneme k semínkům, plátek odřízneme. Z plátku můžeme kolmo nakrájet ozdobné spirálky na salát, nebo ho rozřízneme na několik menších listů, které naskládáme na sebe a podélně nakrájíme tenké nudličky.
01.díl – Pomůcky a příprava
02.díl – Jak připravit sushi rýži
03.díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi
04.díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi
05.díl – Jak naporcovat lososa na sushi
06.díl – Maki sushi
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT