Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Rainbow sushi rolka

Chtěli byste nachystat sushi, které zaujme každého vašeho hosta? S video návodem od Romana Pauluse snadno připravíte efektní rainbow rolku s tuňákem, lososem, mořským vlkem a avokádem. V rámci celého sushi seriálu se také dozvíte, jak každou surovinu správně naporcovat, jak si připravit rýži i řasu nori a hlavně to, jak duhovou sushi rolku správně zabalit, aby držela pohromadě. Příprava sushi doma sice vyžaduje trochu cviku, ale sami se brzy přesvědčíte, že je jednodušší, než jste si mysleli.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na rainbow sushi rolku

  • nori řasa
  • uvařená sushi rýže
  • japonská majonéza
  • čerstvá pažitka
  • čerstvý tuňák
  • čerstvý losos
  • čerstvý mořský vlk
  • avokádo
  • bambusová podložka
  • potravinová fólie
  • japonský nůž

POSTUP

Rýži uvaříme na sushi a čerstvé filety z ryb nakrájíme na maki a nigiri podle našich triků.

Tip: Jak uvařit rýži na sushi se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Tip: Jak nakrájet tuňáka, lososa a mořského vlka na sushi se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Na bambusovou rohožku položíme ½ listu nori řasy matnou stranou vzhůru, na ní rozprostřeme po celé ploše rovnoměrnou vrstvu vařené rýže. Rýži nemačkáme, necháme ji nadýchanou.

Celý list otočíme, položíme rýží na podložku a řasou vzhůru. Na řasu podélně naneseme japonskou majonézu a obložíme listy pažitky, všemi třemi čerstvými rybami nakrájenými na maki a plátky avokáda. Náplň zarolujeme pomocí bambusové rohožky.

Když získáme pevnou rolku, navrch klademe střídavě všechny čerstvé ryby nakrájené na nigiri a tenké plátky avokáda. Rolku utáhneme pomocí bambusové rohožky a nakrájíme na 8 kousků.

Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi pastou a hůlkami.

Jak připravit sushi?

1. díl – Pomůcky a příprava

2. díl – Jak připravit sushi rýži

3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi

4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi

5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi

6. díl – Maki sushi

7. díl – Jak nakrájet okurku do sushi

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU