Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Tuňákový tatarák

Už jste někdy měli tatarák z tuňáka? Je to výjimečná specialita a šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, abyste si mohli udělat její netradiční verzi. Asijský tuňákový tatarák není vůbec složité připravit. Dozvíte se, jakou část filetu z ryby použít i jak tatarský biftek správně naškrábat. Až ho budete mít hotový, můžete ho nechat jen tak a dochutit jenom pepřem a solí, nebo ho smíchat s japonskou majonézou a korejskou miso pastou. Skvěle bude chutnat v sushi rolce nebo na krevetovém lupínku, ale neuděláte chybu ani když si ho dáte s kouskem topinky nebo jiného opečeného pečiva.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na tuňákový tatarák

  • 15 polév. lž. (asi 200 g) naškrábaného pupku z čerstvého tuňáka
  • 3 polév. lž. japonské majonézy
  • 1 polév. lž. Kočchudžang (Gochujang) pasty
  • 1 polév. lž. sekané čerstvé pažitky
  • smažené krevetové lupínky k podávání
  • hráškové výhonky na ozdobu

POSTUP

Z čerstvého filetu tuňáka seřízneme pupek, který lžící naškrábeme (oddělíme od šlach).

Majonézu, pastu a pažitku promícháme a poté důkladně smícháme s masem.

Servírujeme lžíci tataráku na krevetovém lupínku a ozdobíme mladým výhonkem hrášku.

Na party se bude zvláště vyjímat, pokud bude krevetový lupínek položený na neuvařených luštěninách, jako je čočka nebo cizrna.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU