Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rýži uvaříme na sushi a čerstvé filety z ryb nakrájíme na maki a nigiri podle našich triků.
Tip: Jak uvařit rýži na sushi se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Tip: Jak nakrájet tuňáka, lososa a mořského vlka na sushi se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Na bambusovou rohožku položíme ½ listu nori řasy matnou stranou vzhůru, na ní rozprostřeme po celé ploše rovnoměrnou vrstvu vařené rýže. Rýži nemačkáme, necháme ji nadýchanou.
Celý list otočíme, položíme rýží na podložku a řasou vzhůru. Na řasu podélně naneseme japonskou majonézu a obložíme listy pažitky, všemi třemi čerstvými rybami nakrájenými na maki a plátky avokáda. Náplň zarolujeme pomocí bambusové rohožky.
Když získáme pevnou rolku, navrch klademe střídavě všechny čerstvé ryby nakrájené na nigiri a tenké plátky avokáda. Rolku utáhneme pomocí bambusové rohožky a nakrájíme na 8 kousků.
Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi pastou a hůlkami.
1. díl – Pomůcky a příprava
2. díl – Jak připravit sushi rýži
3. díl – Jak naporcovat tuňáka na sushi
4. díl – Jak naporcovat mořského vlka na sushi
5. díl – Jak naporcovat lososa na sushi
6. díl – Maki sushi
7. díl – Jak nakrájet okurku do sushi