Kuchyně
Asijská
Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Sushi je známé především proto, že se podává za studena, ale můžete se setkat i s takzvanými smaženými sushi rolkami, jejichž přípravou vás provede šéfkuchař Roman Paulus. Společně připravíte dva druhy rolek – jeden s avokádem a lososem a druhý s mangem, krémovým sýrem a tuňákem. Až rolky správně zamotáte (nebojte se, je to hračka), stačí je už jen obalit v tempura těstíčku a zprudka osmažit, aby ryba uvnitř zůstala co možná nejvíce syrová. Podávejte s chilli majonézou a zaručeně na tento recept jen tak nezapomenete!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 681 kJ / 879 kcal
Bílkoviny
13,90 g
Tuky
74,30 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
20,90 g
Sacharidy
39,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Podle triků Kulinářské akademie uvaříme rýži na sushi, oloupeme a nakrájíme avokádo, mango a okurku a naporcujeme čerstvého lososa a tuňáka.
Pokud děláte sushi poprvé, doporučujeme zakoupit sushi kit Vitasia, kde najdete hned několik potřebných surovin a pomůcek pro přípravu sushi. Dále mrkněte na sérii videí, které vás provedou krok po kroku od rýže až po první rolku.
02.Část bílých sezamových semínek nasucho opražíme v pánvi a čerstvý sýr přendáme do pevného cukrářského sáčku.
03.Smícháním japonské majonézy a mletých chilli papriček připravíme chilli majonézu, kterou přendáme do cukrářského sáčku.
04.Sójovou omáčku s cukrem a pokrájeným zázvorem 5 minut povaříme, následně přecedíme (nebo vyndáme zázvor) a nechám vychladnout.
05.První rolku připravíme z jednoho listu řasy, na který do dvou třetin rozprostřeme vařenou sushi rýži. Ochutíme trochou wasabi pasty, plátky avokáda, čerstvým lososem a nakrájenou okurkou. Zasypeme trochou orestovaného sezamu, rolku zarolujeme a pevně utáhneme.
: Dle libosti můžete udělat kulatou, hranatou a nebo trojúhelníkovou rolku.
06.Druhou rolku připravíme také z jednoho listu řasy, na který do dvou třetin rozprostřeme vařenou sushi rýži. Ochutíme trochou wasabi pasty, čerstvým tuňákem, plátky manga a porcí čerstvého sýra. Rolku zarolujeme a pevně utáhneme.
07.V hluboké pánvi rozpálíme rostlinný olej.
08.Obě rolky nejprve obalíme v připraveném tempura těstíčku a následně zprudka osmažíme, aby ryby v centru rolky zůstaly co nejvíce syrové. Smažené necháme okapat na papírovém ubrousku.
Jak připravit domácí tempura těstíčko zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
09.Každou rolku nakrájíme na 6 sushi kousků. Celkem tedy získáme 12 kousků.
Aby se sushi dobře krájelo, použijte dobře nabroušený nůž a po každém řezu jej očistěte.
10.Před podáváním rolky zastříkneme chilli majonézou, sladkou sójovou omáčkou, posypeme semínky sezamu a pokrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT