Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Smažená tempura do polévky

Víte, co je to tempura? Jedná se o speciální rýžové těstíčko, které, ačkoliv se těší velké popularitě v Asii, má svůj původ v Evropě. Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí, jak toto speciální těsto z ledu i sodovky namíchat a správně osmažit. Hotové těsto se pak hodí nejen na obalování krevet, kousků ryby nebo zeleniny, ale samotné také skvěle doplní japonské, čínské a další asijské polévky. 

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g rýžové mouky
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 100 g ledu
  • 150 g sodovky
  • slunečnicový olej na smažení
  • papírové utěrky

POSTUP

Rýžovou mouku, špetku soli, celé vejce, led a sodovku rozmícháme v řídké těsto.

Do těsta namáčíme čisté ruce a necháme jej odkapávat rovnou do rozpáleného oleje. Smažíme lehce dozlatova a následně osušíme na papírové utěrce.

Co se smaženou tempurou?

Takto připravená tempura se skvělé hodí k dokončení asijských polévek. Těsto můžete použít také k obalení zeleniny, krevet nebo ryb před smažením.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU