Riccardo Lucque
Doba přípravy40 min.

Crema Chantilly e Cantucci Toscani

Pravé italské cantucci, může být něco lepšího? Cantucci s Crema Chantilly! Přesvědčí vás o tom náš expert na italskou kuchyni Riccardo Lucque. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Crema Chantilly:

  • 500 ml plnotučné mléko Pilos
  • 2 × vanilkové lusky
  • 0,5 × citron (kůra)
  • 125 g vaječné žloutky (asi 7 ks)
  • 130 g cukr krupice Belbake + na posypání krému
  • 40 g kukuřičný škrob Belbake
  • 300 ml smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)

Cantucci Toscani:

  • 280 g hladká mouka Belbake
  • 150 g cukr krupice Belbake
  • 130 g mandle Alesto
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × pomeranč (kůra)
  • 3 × vejce „M“
  • 30 ml extra panenský olivový olej Italiamo
  • 1 × vanilkový lusk
  • × špetka sůl Kania
  • 12 g kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • na posypání cukr moučka Belbake

POSTUP

Crema Chantilly:

1. Mléko vlijeme do hrnce, přidáme zrníčka vanilky i celé prázdné lusky a větší kusy citronové kůry a přivedeme k varu (maximálně 90 °C).

Tip: Přidávejte pouze žlutou část kůry, bílá je pro tento moučník příliš hořká. 

2. V míse vyšleháme metličkou žloutky s cukrem. Po chvíli přidáme škrob a opět zamícháme. 

3. Vyšlehané žloutky přelijeme zahřátým mlékem a pořádně promícháme.

4. Směs nalijeme přes sítko zpátky do hrnce a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Hotový krém přelijeme do větší mísy a posypeme cukrem, nevytvoří se tak škraloup. Necháme vychladnout.

5. Jakmile je krém studený, jemně vmícháme po částech vyšlehanou šlehačku.

Cantucci Toscani:

6. Na pracovní desku dáme mouku, cukr, mandle, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vejce a přilijeme olivový olej. Přidáme ještě semínka vanilky a kypřicí prášek a ručně zpracujeme do těsta.

7. Z těsta vytvoříme 2 válečky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

8. Cantucci po upečení nakrájíme šikmo na plátky, které klademe na pečicí plech s pečicím papírem a sušíme při 150 °C asi 5 minut z každé strany, až budou sušenky dobře vysušené. Poté necháme vychladnout.

9. Podáváme posypané moučkovým cukrem s Crema Chantilly.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1406 kcal, 32 g bílkovin, 147 g sacharidů, 75g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.