Pravé italské cantucci, může být něco lepšího? Cantucci s Crema Chantilly! Přesvědčí vás o tom náš expert na italskou kuchyni Riccardo Lucque.
Pravé italské cantucci, může být něco lepšího? Cantucci s Crema Chantilly! Přesvědčí vás o tom náš expert na italskou kuchyni Riccardo Lucque.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Mléko vlijeme do hrnce, přidáme zrníčka vanilky i celé prázdné lusky a větší kusy citronové kůry a přivedeme k varu (maximálně 90 °C).
Tip: Přidávejte pouze žlutou část kůry, bílá je pro tento moučník příliš hořká.
2. V míse vyšleháme metličkou žloutky s cukrem. Po chvíli přidáme škrob a opět zamícháme.
3. Vyšlehané žloutky přelijeme zahřátým mlékem a pořádně promícháme.
4. Směs nalijeme přes sítko zpátky do hrnce a za stálého míchání vaříme, až krém zhoustne. Hotový krém přelijeme do větší mísy a posypeme cukrem, nevytvoří se tak škraloup. Necháme vychladnout.
5. Jakmile je krém studený, jemně vmícháme po částech vyšlehanou šlehačku.
6. Na pracovní desku dáme mouku, cukr, mandle, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vejce a přilijeme olivový olej. Přidáme ještě semínka vanilky a kypřicí prášek a ručně zpracujeme do těsta.
7. Z těsta vytvoříme 2 válečky, které položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
8. Cantucci po upečení nakrájíme šikmo na plátky, které klademe na pečicí plech s pečicím papírem a sušíme při 150 °C asi 5 minut z každé strany, až budou sušenky dobře vysušené. Poté necháme vychladnout.
9. Podáváme posypané moučkovým cukrem s Crema Chantilly.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1406 kcal, 32 g bílkovin, 147 g sacharidů, 75g tuků.