Riccardo Lucque
Doba přípravy25 min.

Panna cotta s lesním ovocem

Sladké potěšení, které promění každou chvíli ve svátek – to je luxusní panna cotta s lesními plody podle našeho odborníka na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ovocná omáčka:

  • 250 g lesní ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, jahody)
  • 80 g cukr krupice Belbake
  • 1 × citron (šťáva)

Panna cotta:

  • 500 ml smetana ke šlehání Pilos (40 % tuku)
  • 100 ml plnotučné mléko Pilos
  • 100 g cukr krupice Belbake
  • 1 × vanilkový lusk
  • 10 g želatina v plátcích
  • čerstvá máta
  • hrnec
  • mixér
  • jemné sítko
  • kovové nebo silikonové formičky

POSTUP

Ovocná omáčka:

1. Ovoce vložíme do hrnce, přidáme cukr, citronovou šťávu a trochu vody a krátce povaříme (asi 10 minut). 

2. Třetinu ovoce rozmixujeme a opět smícháme s celými povařenými kousky ovoce.

Panna cotta:

3. Želatinu namočíme předem do vody, aby nabobtnala a změkla. 

4. Do hrnce vlijeme smetanu, mléko, přidáme cukr a zahřejeme na 90 °C (nesmí se vařit).

5. Vanilkový lusk rozřízneme, nožem vyškrábneme semínka, která přidáme do zahřívající se smetany. Přidáme také vanilkový lusk.

6. Do teplé smetany přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do rozpuštění. 

7. Z hrnce odstraníme celý vanilkový lusk, panna cottu nalijeme do formiček nebo skleniček, necháme 15 minut odstát a vložíme chladit do lednice na 2–3 hodiny.

8. Podáváme s ovocnou omáčkou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 556 kcal, 5 g bílkovin, 43 g sacharidů, 41 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.