Sladké potěšení, které promění každou chvíli ve svátek – to je luxusní panna cotta s lesními plody podle našeho odborníka na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Sladké potěšení, které promění každou chvíli ve svátek – to je luxusní panna cotta s lesními plody podle našeho odborníka na italskou kuchyni Riccarda Lucqueho.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Ovoce vložíme do hrnce, přidáme cukr, citronovou šťávu a trochu vody a krátce povaříme (asi 10 minut).
2. Třetinu ovoce rozmixujeme a opět smícháme s celými povařenými kousky ovoce.
3. Želatinu namočíme předem do vody, aby nabobtnala a změkla.
4. Do hrnce vlijeme smetanu, mléko, přidáme cukr a zahřejeme na 90 °C (nesmí se vařit).
5. Vanilkový lusk rozřízneme, nožem vyškrábneme semínka, která přidáme do zahřívající se smetany. Přidáme také vanilkový lusk.
6. Do teplé smetany přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do rozpuštění.
7. Z hrnce odstraníme celý vanilkový lusk, panna cottu nalijeme do formiček nebo skleniček, necháme 15 minut odstát a vložíme chladit do lednice na 2–3 hodiny.
8. Podáváme s ovocnou omáčkou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 556 kcal, 5 g bílkovin, 43 g sacharidů, 41 g tuků.