Tiramisù alla fragola – připravte si tuto letní variaci na oblíbený italský dezert podle receptu Riccarda Lucqueho.
Tiramisù alla fragola – připravte si tuto letní variaci na oblíbený italský dezert podle receptu Riccarda Lucqueho.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Z bílků a 100 g cukru vyšleháme pevný sníh.
2. Žloutky vyšleháme s 100 g cukrem ve vodní lázni do pěny. Přidáme plátky želatiny, které jsme předtím namočili ve studené vodě, a šleháme do úplného rozpuštění.
3. Přidáme mascarpone a šleháme tak dlouho, až je hmota kompaktní. Nakonec ručně opatrně vmícháme sníh z bílků.
4. Sirup připravíme z vody, cukru a jahodového pyré, které připravíme rozmixování 50 g jahod.
5. Vnitřní stranu dortového ráfku navlhčíme vodou, vysypeme cukrem, položíme na podložku a vyložíme 100 g plátků jahod.
Tip: Cukr zajistí, že se jahody na ráfek nepřilepí a bude možné jej snadno odstranit.
6. Krém přendáme do cukrářského sáčku a naneseme vrstvu doprostřed formy. Na krém skládáme piškoty namočené v připraveném jahodovém sirupu.
7. 300 g jahod nakrájíme na kousky a navrstvíme na piškoty. Postupujeme tak dlouho, až spotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstva je krém, uhladíme povrch a necháme chladit v lednici alespoň 3 hodiny.
8. Vychlazené tiramisu posypeme nadrcenými sušenými jahodami, vyjmeme z formy a podáváme.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 630 kcal, 12 g bílkovin, 83 g sacharidů, 27 g tuků.