Riccardo Lucque
Doba přípravy30 min.

Jahodové tiramisu

Tiramisù alla fragola – připravte si tuto letní variaci na oblíbený italský dezert podle receptu Riccarda Lucqueho. 


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krém:

  • 5 × vejce „M“
  • 200 g cukr krupice Belbake + na vysypání formy
  • 3 × plátek želatina
  • 300 g mascarpone Italiamo

Jahodový sirup:

  • 250 ml voda
  • 89 g cukr krupice Belbake
  • 50 g jahody

Tiramisu:

  • 400 g jahody
  • 200 g dlouhé piškoty savoiardi Italiamo
  • 20 g mrazem sušené jahody

POSTUP

Krém:

1. Z bílků a 100 g cukru vyšleháme pevný sníh.

2. Žloutky vyšleháme s 100 g cukrem ve vodní lázni do pěny. Přidáme plátky želatiny, které jsme předtím namočili ve studené vodě, a šleháme do úplného rozpuštění. 

3. Přidáme mascarpone a šleháme tak dlouho, až je hmota kompaktní. Nakonec ručně opatrně vmícháme sníh z bílků.

Jahodový sirup:

4. Sirup připravíme z vody, cukru a jahodového pyré, které připravíme rozmixování 50 g jahod.

Tiramisu:

5. Vnitřní stranu dortového ráfku navlhčíme vodou, vysypeme cukrem, položíme na podložku a vyložíme 100 g plátků jahod. 

Tip: Cukr zajistí, že se jahody na ráfek nepřilepí a bude možné jej snadno odstranit.

6. Krém přendáme do cukrářského sáčku a naneseme vrstvu doprostřed formy. Na krém skládáme piškoty namočené v připraveném jahodovém sirupu.

7. 300 g jahod nakrájíme na kousky a navrstvíme na piškoty. Postupujeme tak dlouho, až spotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstva je krém, uhladíme povrch a necháme chladit v lednici alespoň 3 hodiny.

8. Vychlazené tiramisu posypeme nadrcenými sušenými jahodami, vyjmeme z formy a podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 630 kcal, 12 g bílkovin, 83 g sacharidů, 27 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.