Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Panna cotta

Panna cotta je vedle tiramisu snad nejoblíbenější italský moučník. A jak je pro italskou kuchyni typické, ani tento dezert Vám nedá moc zabrat. „Vařená smetana“, jak zní název tohoto dezertu v překladu, trochu připomíná náš pudink, její chuť je však nesrovnatelně lehčí. Panna cottu můžete doplnit libovolným ovocem a vždy bude chutnat báječně.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Panna cotta

  • 6 × plátků želatiny
  • 1 l čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 360 g cukru krupice
  • 2 × vanilkové lusky
  • 500 ml ušlehané smetany
  • jahodová omáčka na ozdobu
  • čerstvé ovoce na ozdobu
  • čerstvá máta na ozdobu

POSTUP

Želatinu namočíme do studené vody. Neušlehanou smetanu vlijeme do rendlíku a přisypeme cukr. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme semínka, společně s luskem přidáme do rendlíku a zahříváme, až se rozpustí cukr. Přidáme vyždímanou želatinu, necháme rozpustit a přecedíme přes sítko. Takto připravený základ vychladíme v lázni se studenou vodou, poté vmícháme po částech ušlehanou smetanu.

Panna cottu naplníme do skleniček a necháme ztuhnout v lednici. Dozdobíme jahodovou omáčkou, drobným ovocem a snítkou máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.