Raita:
V misce smícháme jogurt, nadrobno nakrájenou cibuli, okurku, koriandr, papričku a rajče. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Mangová marináda:
V míse smícháme nadrobno nakrájené zralé ovoce (mango a ananas), šalotku, rajčata, okurky a koriandr. Ochutíme limetkovou šťávou, olejem, chilli, solí, pepřem a dobře promícháme.
Mořské plody na grilu:
Rybí filety osolíme, opepříme, přidáme chilli, nadrobno nakrájený ananas a pár kapek kokosového oleje. Zabalíme do banánových listů nebo alobalu a dle potřeby zafixujeme párátky.
Tip: Banánové listy před použitím krátce nahřejte nad grilem, aby nepraskaly.
Langustu (ocas i napůl rozkrojenou), tygří krevety (ocasy i v celku), rozpůleného humra a ryby dle nabídky (red snapper - chňapal, malý tuňák, sardinky) a sépie osolíme, opepříme, zakápneme kokosovým olejem. Pokud máme opravdu velké kusy sépie, nakrájíme ji nejprve na mřížku, podobně jako bůček.
Tip: Podívejte se na video o mořských plodech a jejich přípravě v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Celé ryby, balíčky s rybím filetem, langusty a krevety bez krunýře pečeme na alobalu, zatímco velké kusy sépie, filety tuňáka, rozpůlené humry a langusty či krevety s krunýřem pečeme přímo na mřížce. Dle potřeby otáčíme a propékáme.
Podáváme na velkém tácu společně s přiloženými salsami v mističkách a nakrájenými limetkami. Ozdobit můžeme dle možností čerstvými kari lístky, banánovým listem a exotickým ovocem.