Pravá chuť Ameriky
Škola vaření

Pravá chuť Ameriky

Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter. A co tedy vlastně typičtí Američané jedí? Pokrmy ze všech světových stran! Projedete Spojené státy křížem krážem, budete mít příležitost ochutnat například nadýchané lívance s javorovým sirupem, různé podoby masa – od steaků až po mleté, asijská, mexická i italská jídla. Kalifornie je ráj pro milovníky ryb a mořských plodů.

Hovězí maso

Řadíte se mezi milovníky hovězího masa? Pak vyražte za velkou louži! Hovězí maso můžeme směle považovat za jednu z amerických specialit. Můžete si tu objednat jak steak, tak mleté maso. Pamatujte, že nejdůležitější je původ masa a stupeň jeho propečení, což se dozvíte také ve videu s Romanem Paulusem.

Navštívíte-li Kuchyni Lidlu, najdete tu nepřeberné množství receptů s hovězím masem. My jsme pro vás vybrali několik, které patří mezi naše nejoblíbenější a doporučujeme Vám vyzkoušet je.

Hovězí rump steak na cibuli

Steak ve vinné omáčce má velmi intenzivní chuť. Takový steak doplňte spíše neutrální přílohou – v tomto případě zvolil Roman Paulus vařené fazolky a opékané brambory. Aby steak získal ten správný americký nádech, dokončil jej náš šéfkuchař smaženou cibulkou, která je v Americe velmi oblíbená.

Rib Eye steak s červenou paprikou

Pokud holdujete výlučně masu a nepotřebujete k němu žádné složité přílohy, je tento recept stvořený přímo pro Vás. Maso je křehké, jemné a chuťově intenzivní. Příloha je velice jednoduchá a zároveň příjemně nasládlá.

Pravý hamburger

Hamburger si v Americe koupíte na každém rohu. Opravdový americký hamburger je však tvořen pouze kvalitním mletým hovězím masem. K tomu pouze pár kousků zeleniny, omáčka, hamburgerová houska a samozřejmě nesmí chybět hranolky.

Hamburger se salátem Coleslaw

Takový hamburger jste ještě nejedli. Uvnitř je šťavnatý a houska nádherně křupavá. Vše doplňuje tradiční salát Coleslaw a samozřejmě hranolky. Na recept na americkou klasiku podle Romana Pauluse nedáme dopustit.

Trhané vepřové maso

Poslední dobou je stále více populární pulled pork neboli trhané maso. Nejčastěji se připravuje v BBQ omáčce, ale s ohledem na rostoucí oblibu tohoto pokrmu je můžete najít v různých marinádách, omáčkách a chuťových spojeních. Roman Paulus se ovšem rozhodl pro klasickou verzi v BBQ omáčce. Omezené množství surovin umožní vyniknout masu, které je v americké kuchyni nejdůležitější. Příprava tohoto druhu hamburgeru je časově náročná, proto byste měli být opravdu trpěliví. Jemné a v ústech se rozplývající vepřové vám toto několikahodinové úsilí vynahradí. Nezapomeňte nám pak v komentářích napsat, jak vám trhané vepřové maso v housce chutnalo a která verze hamburgeru je podle Vás lepší – hovězí nebo vepřová?

Americké sladkosti

Amerika dala světu mnoho moučníků, které zdomácněly také u nás. Američané mnohem více tolerují cukr než Evropané, a proto jsou americké dezerty hodně sladké. A takové donuty smažené ve vrstvě oleje jsou pro lidi, kteří se snaží jíst zdravě, opravdovou výzvou. Americké moučníky jsou polité poctivou vrstvou polevy a hojně sypané posypkou, ať jsou to cukrové ozdoby nebo třeba oříšky.

Také však nedokážete odolat takovým pochoutkám jako jsou cookies, cheesecake nebo oblíbené muffiny? Ani v Lidl Cukrárně se těchto dobrot nedokážeme vzdát, podívejte se na naše recepty.

 

Jahodový cheesecake

Američané jsou mistry v přípravě cheesecaků a spojení jemného sýra a čerstvých sladkých jahod slibuje opravdový gastronomický zážitek. Jeden z amerických cheesecaků se dokonce nazývá podle jednoho známého města – víte kterého? Napište nám to v komentářích.

Sušenky s brusinkami

Kombinace brusinek a bílé čokolády je nesmrtelná. Použijte tyto dvě suroviny do těsta na sušenky, přidejte solené arašídy a výsledek bude stát za to. Takové sušenky zmizí ze stolu během vteřiny.

Javorový dort

Javorový sirup a peanut butter, to je opravdová Amerika! Obě tyto suroviny najdete v receptu na javorový dort. V kombinaci se slanými arašídy se Vám podaří vykouzlit úchvatný moučník a určitě se doma budete cítit jako v americké cukrárně.

Banánový koktejl

Ten nejlepší shake můžete ochutnat jedině v Americe. Banány se skvěle hodí do různých ovocných koktejlů a ještě lépe chutnají s jahodami. Do koktejlu přidejte také zmrzlinu, šlehačku, ovoce a sladké zdobení, získáte tak opravdový americký koktejl.

 

Jaká tedy americká kuchyně vůbec je, co si myslíte Vy? A co zajímavého jste ochutnali na cestě po Spojených státech? Napište nám a podělte se o své postřehy.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU