Jahodový cheesecake s mátovým cukrem

play Přehrát video recept
Jahodový cheesecake s mátovým cukrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 10×
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Variant na cheesecake je nespočet. Vyzkoušejte jahodový cheesecake s mátovým cukrem podle Kuchyně Lidlu.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 280 g máslových sušenek Sondey
  • 150 g rozpuštěného másla

Náplň

  • 500 g tvarohu Pilos (obsah tuku 8,4%)
  • 300 g sýra Žervé Pilos
  • 500 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18%)
  • 370 g krystalového cukru
  • 5 × žloutků
  • 2 × citrony
  • 1 × hrst mátových lístků
  • 500 g čerstvých jahod

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 841 kJ / 679 kcal

Bílkoviny

12,60 g

Tuky

40,80 g

Vláknina

1,60 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

65,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Sušenky rozdrtíme pomocí lžíce a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přesypeme do formy vyložené pečicím papírem a přitlačíme na její dno i okraje. (Z těsta je nutné vytvořit 2 cm vysoké okraje.) Vložíme do lednice na chvíli ztuhnout.

Náplň

02.V kuchyňském robotu smícháme tvaroh, Žervé, 250 g zakysané smetany, 250 g cukru a žloutky. Do rozmíchané směsi přidáme citrónovou šťávu a kůru a důkladně smícháme.

Cheesecake

03.Na ztuhlé těsto nalijeme náplň. Lehce formou zatřeseme, aby se náplň rovnoměrně rozlila po povrchu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Poté cheesecake vyndáme a potřeme pomocí lžíce zbývající zakysanou smetanou a vložíme do trouby ještě na 5 minut zapéct. Mátový cukr připravíme ve hmoždíři rozdrcením 120 g cukru a mátových lístků. Vychladlý cheesecake ozdobíme na silnější plátky nakrájenými jahodami a posypeme mátovým cukrem.

Do náplně můžeme přidat i vanilkový lusk nebo vanilinový cukr.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo