Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušenky rozdrtíme pomocí lžíce a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přesypeme do formy vyložené pečicím papírem a přitlačíme na její dno i okraje. (Z těsta je nutné vytvořit 2 cm vysoké okraje.) Vložíme do lednice na chvíli ztuhnout.
V kuchyňském robotu smícháme tvaroh, Žervé, 250 g zakysané smetany, 250 g cukru a žloutky. Do rozmíchané směsi přidáme citrónovou šťávu a kůru a důkladně smícháme.
Na ztuhlé těsto nalijeme náplň. Lehce formou zatřeseme, aby se náplň rovnoměrně rozlila po povrchu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Poté cheesecake vyndáme a potřeme pomocí lžíce zbývající zakysanou smetanou a vložíme do trouby ještě na 5 minut zapéct. Mátový cukr připravíme ve hmoždíři rozdrcením 120 g cukru a mátových lístků. Vychladlý cheesecake ozdobíme na silnější plátky nakrájenými jahodami a posypeme mátovým cukrem.
Tip: Do náplně můžeme přidat i vanilkový lusk nebo vanilinový cukr.