Kuchyně
Americká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 15 min.
Obtížnost
Pokročilý
Variant na cheesecake je nespočet. Vyzkoušejte jahodový cheesecake s mátovým cukrem podle Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 841 kJ / 679 kcal
Bílkoviny
12,60 g
Tuky
40,80 g
Vláknina
1,60 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
65,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušenky rozdrtíme pomocí lžíce a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs přesypeme do formy vyložené pečicím papírem a přitlačíme na její dno i okraje. (Z těsta je nutné vytvořit 2 cm vysoké okraje.) Vložíme do lednice na chvíli ztuhnout.
02.V kuchyňském robotu smícháme tvaroh, Žervé, 250 g zakysané smetany, 250 g cukru a žloutky. Do rozmíchané směsi přidáme citrónovou šťávu a kůru a důkladně smícháme.
03.Na ztuhlé těsto nalijeme náplň. Lehce formou zatřeseme, aby se náplň rovnoměrně rozlila po povrchu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Poté cheesecake vyndáme a potřeme pomocí lžíce zbývající zakysanou smetanou a vložíme do trouby ještě na 5 minut zapéct. Mátový cukr připravíme ve hmoždíři rozdrcením 120 g cukru a mátových lístků. Vychladlý cheesecake ozdobíme na silnější plátky nakrájenými jahodami a posypeme mátovým cukrem.
Do náplně můžeme přidat i vanilkový lusk nebo vanilinový cukr.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT