Markéta Krajčovičová
Doba přípravy35 min.

Sušenky s brusinkami

Připravte si chutné a křupavé sušenky s brusinkami podle Markéty Krajčovičové. 
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 250 g sušených brusinek Alesto Fine
  • 250 g másla Pilos
  • 250 g cukru krupice Castello
  • 1 vejce "M"
  • 1 pomeranč (šťávu i kůru)
  • 350 g hladké mouky Castello
  • 13 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • špetka soli s přídavkem jódu Castello
  • 50 g pražených solených arašídů Alesto

Poleva

  • 1 balení bílé čokolády Fin Carré
  • 1 balení hořké čokolády na vaření Fin Carré
  • pečicí plech
  • kuchyňský robot
  • struhadlo
  • pečicí papír

POSTUP

V robotu smícháme změklé máslo, cukr a vejce. Mezitím nastrouháme kůru z pomeranče a odšťavníme ho. Přidáme šťávu, kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem do robota. Přidáme špetku soli a robot zastavíme. Pomocí vařečky přimícháme nahrubo nasekané arašídy a celé brusinky. Na plech vyložený pečicím papírem poté lžící tvoříme bochánky (resp. sušenky). Ty se pečením roztečou, pokládáme je proto dále od sebe. Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut.

Ve vodní lázni rozpustíme zvlášť bílou a hořkou čokoládu. Nejprve přelijeme do kornoutku z pečicího papíru rozpuštěnou bílou, poté hořkou čokoládu a dle fantazie ozdobíme povrch každé sušenky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU