Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Javorový dort

Upečte si dort s javorovým sirupem a arašídy. Chutný dezert Markéty Krajčovičové najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Korpus

  • 8 vajec „M“
  • 170 g cukru krupice Castello
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 3 lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 100 ml vlažné vody
  • 170 g hladké mouky Castello

Na ozdobu

  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré

Krém

  • 500 g Paloučku Pilos
  • 2 lžíce cukru moučka Castello
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

Na dohotovení

  • 300 g jemné arašídové pomazánky McEnnedy
  • 200 ml javorového sirupu McEnnedy
  • 50 g pražených solených arašídů
  • 3 kulaté rozevírací formy
  • pečicí papír

POSTUP

Korpus

Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Postupně přidáváme kakao, vodu a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na tři části a každou přelijeme do pečicí formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut.

Ozdoba

Čokoládu rozehřejeme a naplníme jí cukrářský sáček s malým otvorem. Na pečicí papír tvoříme ozdoby dle fantazie a vložíme na chvíli do mrazáku ztuhnout.

Krém

V robotu smícháme Paloučky, cukr moučku a smetanu v hladký krém. 

Javorový dort

Arašídové máslo vložíme na pár vteřin do mikrovlnné trouby a pomažeme první upečený korpus. Po celé ploše rozetřeme také třetinu krému a pokapeme asi 50 ml javorového sirupu. Přiklopíme druhým korpusem a zopakujeme stejný postup. Třetí korpus potřeme navrchu pouze krémem a celé vložíme na chvíli do lednice ztuhnout. Mezitím nasekáme nahrubo arašídy a krátce opražíme v pánvi, přilijeme 100 ml javorového sirupu, promícháme a ihned přendáme navrch krému. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU