Javorový dort
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Upečte si dort s javorovým sirupem a arašídy. Chutný dezert Markéty Krajčovičové najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 8 × vajec „M“
  • 170 g cukru krupice Castello
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 3 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 100 ml vlažné vody
  • 170 g hladké mouky Castello

Na ozdobu

  • 100 g čokolády na vaření Fin Carré

Krém

  • 500 g Paloučku Pilos
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

Na dohotovení

  • 300 g jemné arašídové pomazánky McEnnedy
  • 200 ml javorového sirupu McEnnedy
  • 50 g pražených solených arašídů

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 898 kJ / 932 kcal

Bílkoviny

25,80 g

Tuky

57,40 g

Vláknina

6,30 g

Sůl

1,20 g

Sacharidy

84,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Postupně přidáváme kakao, vodu a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na tři části a každou přelijeme do pečicí formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut.

Ozdoba

02.Čokoládu rozehřejeme a naplníme jí cukrářský sáček s malým otvorem. Na pečicí papír tvoříme ozdoby dle fantazie a vložíme na chvíli do mrazáku ztuhnout.

Krém

03.V robotu smícháme Paloučky, cukr moučku a smetanu v hladký krém. 

Javorový dort

04.Arašídové máslo vložíme na pár vteřin do mikrovlnné trouby a pomažeme první upečený korpus. Po celé ploše rozetřeme také třetinu krému a pokapeme asi 50 ml javorového sirupu. Přiklopíme druhým korpusem a zopakujeme stejný postup. Třetí korpus potřeme navrchu pouze krémem a celé vložíme na chvíli do lednice ztuhnout. Mezitím nasekáme nahrubo arašídy a krátce opražíme v pánvi, přilijeme 100 ml javorového sirupu, promícháme a ihned přendáme navrch krému. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo