Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené steaky zlehka naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme hladkou moukou. Opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje. Steaky přendáme na talíř. Do téže pánve přidáme trochu rostlinného oleje, 2 cibule nakrájené na proužky a restujeme dozlatova. Přidáme cukr, podlijeme portským vínem a počkáme, až se z vína odpaří alkohol (můžeme i flambovat). Steaky vrátime zpět do pánve, podlijeme hovězím vývarem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Během dušení podléváme vývarem. Nakonec přidáme kousek másla a posypeme nasekanou petrželkou.
V misce smícháme hladkou mouku s mletou paprikou. Ve směsi obalíme cibuli nakrájenou na tenké proužky a osmažíme v hrnci s 300 ml zahřátého rostlinného oleje. Papírovými ubrousky osušíme od přebytečného oleje a ještě teplou lehce osolíme.
Brambory uvařené ve slupce rozkrojíme na poloviny a opečeme v pánvi na troše oleje dozlatova. Nakonec osolíme, přidáme kousek másla a nasekanou petrželku. V druhé pánvi orestujeme dozlatova slaninu nakrájenou na tenké proužky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a dále restujeme. Přidáme rozmražené fazolové lusky, podlijeme trochou vývaru a krátce spolu podusíme. Nakonec přidáme opečené brambory s petrželkou.