Jahodové dezerty chutnají jak malým, tak i velkým milovníkům dobrot. Vyzkoušejte třeba recept na lehký jahodový dort se smetanovým krémem, který je pro pohodové letní odpoledne s dětmi jako stvořený. Jahody ponořené v želatině, nadýchaný lahodný krém a jemný piškotový korpus jsou to pravé potěšení pro malé objevitele i jejich odpočívající společníky.
Milujete kakao? Pokud ano, upečte kakaový piškot a udělejte z něj roládu naplněnou šťavnatými jahodami a kakaovo-čokoládovým krémem. Připravte tento recept z naší cukrárny a přesvědčte se sami, jak je ověřené spojení jahod a čokolády chutné!
Pokud pro vás roláda není to pravé ořechové, tak co třeba koláč? Čokoládový koláč s jahodami vypadá opravdu báječně a skvěle se bude vyjímat na rodinném stole. Nezapomínejte však, že jahody jsou výtečné nejen s čokoládou, ale i s tvarohem. Ochutnejte jahodový cheesecake s mátovým cukrem, který je vítaným letním osvěžením a skvělou alternativou klasického tvarožníku.
Máme ještě jeden nápad! Co třeba jahody ponořené do jemného, nadýchaného těsta? Co vy na to? Recept na ztracené jahody je chutný, snadný a hlavně rychlý. Stačí jenom 50 minut a čerstvě upečená buchta ke kávě je na světě.
Mlsáte rádi a dáváte přednost nepečeným dezertům? Připravte si chutný jahodovo-piškotový pohár. Najdete v něm čerstvé jahody, piškoty aromatizované likérem Amaretto, jahodovou náplň a smetanový krém se sýrem mascarpone. Připravíte ho během 30 minut a určitě nadchne celou vaši rodinu i hosty.
Chtěli byste zkusit recept na nevšední tiramisu? Jahody se hodí i do tohoto klasického italského dezertu. Použijte čerstvé ovoce, čokoládové tyčinky s jahodovou příchutí, krémovou smetanu, mascarpone a kakao. Vyzkoušejte náš recept a připravte si domácí tiramisu s jahodami. Určitě všechny touto neobvyklou alternativou mile překvapíte.
Po italské kuchyni je čas vyzkoušet i anglickou a její klasický recept na zapečené ovoce pod drobenkou. Jahody se do něj hodí přímo náramně. Můžete je použít samostatně nebo smíchat s jiným letním ovocem, jako jsou maliny nebo borůvky. Křupavou ořechovou drobenku si snadno zamilujete a také díky ní tento dezert zmizí ze stolu rychleji, než se nadějete.
Jahody nemusíte servírovat jenom v podobě dezertu. Můžete z nich připravit i oběd nebo večeři. Pokud máte rádi sladké jako hlavní chod, určitě koukněte na recept Romana Pauluse na tvarohové jahodové knedlíky. V Kulinářské akademii Lidlu najdete video s podrobným postupem, díky kterému to hravě zvládnete. Stejným způsobem můžete naplnit i domácí pirohy.
Jiným, tentokrát trochu netradičním nápadem, je studená melounovo-jahodová polévka. Namixujte jahody s melounem, přidejte med, citronovou šťávu, čerstvé bylinky a užijte si to pravé letní osvěžení. Ideální je hlavně k obědu v horkých letních dnech.
Pokud chcete chuť jahod uchovat na delší dobu a mít z nich radost i v zimě, zamrazte je nebo zavařte. Existuje spousta zajímavých receptů na džemy či kompoty, díky kterým budete mít léto na dosah ruky, kdykoli jen budete chtít.
Jak vidíte, nápadů k využití jahod je spousta. Určitě si vyberete svůj oblíbený, hlavně teď, když je sezóna jahod v plném proudu. Byla by škoda ji nevyužít a nepřipravit si koláč, nepečený dezert nebo sladký oběd. Možná máte i nějaký svůj vlastní neotřelý nápad, jak zpracovat jahody a chtěli byste se ním podělit s ostatními? Napište nám ho do komentářů.
Během pracovního týdne nezbývá většině z nás čas na přípravu netradičních a rafinovaných pokrmů. Poradíme Vám, jak upravit oblíbené špagety. Po…
Irsko se proslavilo výrobou dvou alkoholických nápojů – skvělého piva Guinness a tradiční dlouholeté whiskey. K výrobě obou nápojů se využívá ječmen,…
Hůlky místo klasického příboru rozhodně nemusíte vzít do ruky jen v restauraci, můžete si je vyzkoušet i doma.