Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Bílky s 80 g cukru vyšleháme v míse dotuha a žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru v robotu. Ke žloutkům přisypeme mouku smíchanou s kakaem a po částech přidáváme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 8 minut. Ještě teplé těsto zarolujeme do tvaru rolády, přičemž pečicí papír musí zůstat už jen na povrchu.
V hrnci rozehřejeme 70 g másla, vmícháme cukr a mouku. Nakonec přilijeme 370 ml smetany a vaříme, až vznikne kašovitá konzistence. Kaši necháme vychladnout. V robotu mezitím ušleháme 250 g másla s kakaem a po dávkách přidáváme připravenou kaši. Máslo a kaše by měly mít stejnou teplotu. Nakonec přidáme pro zjemnění krému 50 ml smetany. Část připraveného krému dáme stranou na ozdobení.
Upečenou roládu rozrolujeme, na celou plochu rozprostřeme krém a na kousky nakrájené omyté a osušené jahody. Opět zarolujeme a vložíme do ledničky ztuhnout. Nerovné okraje seřízneme a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme na vrchu krémem, na který položíme na plátky nakrájené (3-4) jahody. Dozdobíme borůvkami.
Roládu podáváme vychlazenou a nakrájenou na plátky.