Tvarohové knedlíky s jahodami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

O úspěchu sladkých knedlíků rozhoduje hlavně těsto. Musí být lehké, tvarohové a s trochou dětské krupice. Trochu hůře se formuje, takže buďte trpěliví. Knedlíky můžete naplnit různým ovocem, např. jahodami, meruňkami nebo švestkami. Na konec je nezapomeňte posypat moučkovým cukrem a polít rozpuštěným máslem. Tuto klasickou úpravu můžete ovšem nahradit čokoládovou nebo ovocnou omáčkou. Ovocné knedlíky se hodí jako sladký hlavní chod nebo jako dezert ke kávě či odpolednímu čaji.



Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • 1 × vejce „M“
  • 70 g másla
  • sůl
  • vanilinový cukr dle chuti
  • cukr krystal dle chuti
  • 2 × citrony (kůra)
  • 70 g hladké mouky
  • 70 g dětské krupice
  • tuzemák
  • čerstvé jahody
  • strouhanka
  • skořice mletá
  • zakysaná smetana (18 % tuku)
  • čerstvá máta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 042 kJ / 1 444 kcal

Bílkoviny

53,40 g

Tuky

86,30 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

115,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Tvaroh smíchejte s vejcem a rozpuštěným máslem, osolte, přidejte vanilinový a krystalový cukr dle chuti, citronovou kůru, mouku a krupici. Dobře zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.

02.Vodu, ve které se budou knedlíky vařit, ochuťte vanilinovým cukrem, nakrájenou citronovou kůrou a tuzemákem.

03.Těsto rozdělte na menší části, do kterých zabalte jahody. Vařte podle velikosti 4 – 6 minut, jahody by neměly být rozvařené, pouze prohřáté. Po uvaření obalte v orestované strouhance s trochou cukru a skořicí. Podávejte se lžící zakysané smetany ozdobené čerstvými jahodami a mátou.

04.Tip: Hotový knedlík zkuste obalit v orestovaném kokosu namísto strouhanky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo