Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
O úspěchu sladkých knedlíků rozhoduje hlavně těsto. Musí být lehké, tvarohové a s trochou dětské krupice. Trochu hůře se formuje, takže buďte trpěliví. Knedlíky můžete naplnit různým ovocem, např. jahodami, meruňkami nebo švestkami. Na konec je nezapomeňte posypat moučkovým cukrem a polít rozpuštěným máslem. Tuto klasickou úpravu můžete ovšem nahradit čokoládovou nebo ovocnou omáčkou. Ovocné knedlíky se hodí jako sladký hlavní chod nebo jako dezert ke kávě či odpolednímu čaji.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 042 kJ / 1 444 kcal
Bílkoviny
53,40 g
Tuky
86,30 g
Vláknina
5,00 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
115,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Tvaroh smíchejte s vejcem a rozpuštěným máslem, osolte, přidejte vanilinový a krystalový cukr dle chuti, citronovou kůru, mouku a krupici. Dobře zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
02.Vodu, ve které se budou knedlíky vařit, ochuťte vanilinovým cukrem, nakrájenou citronovou kůrou a tuzemákem.
03.Těsto rozdělte na menší části, do kterých zabalte jahody. Vařte podle velikosti 4 – 6 minut, jahody by neměly být rozvařené, pouze prohřáté. Po uvaření obalte v orestované strouhance s trochou cukru a skořicí. Podávejte se lžící zakysané smetany ozdobené čerstvými jahodami a mátou.
04.Tip: Hotový knedlík zkuste obalit v orestovaném kokosu namísto strouhanky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT