Švestkové knedlíky se skořicovo-rumovým přelivem

play Přehrát video recept
Švestkové knedlíky se skořicovo-rumovým přelivem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

25 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vylepšete plněné knedlíky se švestkami lahodným skořicovo-rumovým přelivem. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Česká klasika

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 25 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Knedlíky

  • 500 g švestek
  • 50 g másla Pilos
  • 1 × vejce "M"
  • špetka soli
  • 250 g tučného tvarohu Pilos(obsah tuku 8,8 %)
  • 200 ml polotučného mléka Pilos
  • 500 g polohrubé mouky Castello + mouka na posypání

Přeliv

  • 250 g másla Pilos
  • 1 × skořicový cukr
  • 100 ml Tuzemáku Alliance (nebo dle chuti)

Na ozdobu

  • 0,5 × balení perníků v cukrové polevě Opey
  • 50 g mandlí Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

952 kJ / 228 kcal

Bílkoviny

4,80 g

Tuky

12,60 g

Vláknina

1,20 g

Sůl

0,06 g

Sacharidy

22,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Knedlíky

01.V míse smícháme změklé máslo, vejce a špetku soli. Vmícháme tvaroh, po částech přiléváme mléko (pokojové teploty) a na konec přisypeme mouku a promícháme. Těsto přendáme na vál a zpracujeme. V případě potřeby lehce podsypeme moukou. Těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vyválíme podlouhlou „šišku“, ze které odkrajujeme kousky těsta, do kterých postupně balíme omyté a vypeckované celé švestky. Knedlíky vložíme do vroucí vody, zamícháme, aby se nepřichytily, vyndáme po vyplavání na povrch (8-10 minut) a necháme okapat.

Přeliv

02.V hrnci rozehřejeme máslo, do kterého nasypeme skořicový cukr, nalijeme Tuzemák a promícháme.

Servírování

03.Knedlíky dáme na talíř, přelijeme připraveným přelivem a posypeme nastrouhaným perníkem a nahrubo nasekanými mandlemi.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo