Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse smícháme změklé máslo, vejce a špetku soli. Vmícháme tvaroh, po částech přiléváme mléko (pokojové teploty) a na konec přisypeme mouku a promícháme. Těsto přendáme na vál a zpracujeme. V případě potřeby lehce podsypeme moukou. Těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vyválíme podlouhlou „šišku“, ze které odkrajujeme kousky těsta, do kterých postupně balíme omyté a vypeckované celé švestky. Knedlíky vložíme do vroucí vody, zamícháme, aby se nepřichytily, vyndáme po vyplavání na povrch (8-10 minut) a necháme okapat.
V hrnci rozehřejeme máslo, do kterého nasypeme skořicový cukr, nalijeme Tuzemák a promícháme.
Knedlíky dáme na talíř, přelijeme připraveným přelivem a posypeme nastrouhaným perníkem a nahrubo nasekanými mandlemi.