Markéta Krajčovičová
Doba přípravy50 min.

Švestkové knedlíky se skořicovo-rumovým přelivem

Vylepšete plněné knedlíky se švestkami lahodným skořicovo-rumovým přelivem. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Knedlíky

  • asi 500 g švestek
  • 50 g másla Pilos
  • 1 vejce "M"
  • špetka soli
  • 250 g tučného tvarohu Pilos(obsah tuku 8,8 %)
  • 200 ml polotučného mléka Pilos
  • 500 g polohrubé mouky Castello + mouka na posypání

Přeliv

  • 250 g másla Pilos
  • 1 skořicový cukr
  • 1 dcl Tuzemáku Alliance (nebo dle chuti)

Na ozdobu

  • 1/2 balení perníků v cukrové polevě Opey
  • 50 g mandlí Alesto

POSTUP

Knedlíky

V míse smícháme změklé máslo, vejce a špetku soli. Vmícháme tvaroh, po částech přiléváme mléko (pokojové teploty) a na konec přisypeme mouku a promícháme. Těsto přendáme na vál a zpracujeme. V případě potřeby lehce podsypeme moukou. Těsto rozdělíme na dvě části, ze kterých vyválíme podlouhlou „šišku“, ze které odkrajujeme kousky těsta, do kterých postupně balíme omyté a vypeckované celé švestky. Knedlíky vložíme do vroucí vody, zamícháme, aby se nepřichytily, vyndáme po vyplavání na povrch (8-10 minut) a necháme okapat.

Přeliv

V hrnci rozehřejeme máslo, do kterého nasypeme skořicový cukr, nalijeme Tuzemák a promícháme.

Servírování

Knedlíky dáme na talíř, přelijeme připraveným přelivem a posypeme nastrouhaným perníkem a nahrubo nasekanými mandlemi.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU