Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušenky nalámeme, vložíme do mixéru, přidáme 1 lžíci cukru a rozpuštěné máslo a rozmixujeme, až vznikne hmota, která svou konzistencí bude připomínat mokrý písek. Směsí pak vyložíme dno a okraje formy. Takto připravený korpus vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut.
Do rendlíku vlijeme 300 ml smetany, přidáme 2 lžíce cukru, vanilinový cukr a přivedeme k varu. Odložíme z ohně stranou, přidáme 100 g mléčné a 100 g hořké čokolády nalámané na kousky a mícháme, až se čokoláda rozpustí.
Vejce se špetkou soli vyšleháme v míse do nadýchané hmoty a za stálého míchání přidáme do rendlíku ke smetaně s čokoládou. Hotový krém vlijeme na předpečený korpus a vložíme do trouby na dalších asi 25 minut.
Zbytek smetany vlijeme do misky, kterou postavíme na hrnec vložený do vroucí vody. Přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a necháme rozpustit.
Vzniklou polevu nalijeme na vychladlý koláč a navrch poklademe omyté jahody. Před podáváním necháme celý dort alespoň 1 hodinu zchladit v lednici.