Markéta Krajčovičová
Doba přípravy40 min.

Lehký jahodový dort

Vyzkoušejte recept na jahodový dezert podle Markéty Krajčovičové. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 300 g máslových sušenek Sondey
  • 250 g másla Pilos

Krém

  • 500 g tradičního pomazánkového XXL klasik Pilos
  • 400 g zakysané smetany XXL (obsah tuku 16 %) Pilos
  • 100 g cukru moučka Castello (+ na oslazení jahod dle chuti)

Jahody

  • 500 g čerstvých jahod
  • 100 ml portského likérového vína Tawny Port Armilar

Jahodová želatina

  • 300 ml 300 ml vody
  • 75 g želatiny s jahodovou příchutí Castello
  • lístky čerstvé máty (na ozdobu)
  • pečicí papír
  • střední kulatou pečicí rozevírací formu (ø 24 cm)

POSTUP

Těsto

Nejprve najemno rozdrobíme sušenky, nasypeme do mísy a přilijeme rozehřáté máslo. Dobře promícháme a přesypeme do pečicím papírem vyložené formy. Lžící zatlačíme směs do formy a vytvoříme asi 1,5 cm vysoké okraje. Vložíme do lednice na minimálně 30 minut ztuhnout.

Krém

V míse smícháme tradiční pomazánkové, zakysanou smetanu a cukr moučku.

Jahody

Jahody omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a přendáme do pánve. Dle chuti osladíme, přilijeme víno a krátce povaříme. Přecedíme do mísy, abychom oddělili šťávu od jahod.

Jahodová želatina

Šťávu z jahod nalijeme do odměrky a doplníme vodou, abychom získali 450 ml. Přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Stáhneme z ohně, přimícháme želatinu v prášku a dobře promícháme. Necháme vychladnout.

Lehký jahodový dort se želatinou

Na ztuhlou sušenkovou směs dáme připravený krém a stěrkou úhledně zarovnáme. Navrch rozprostřeme uvařené jahody a přelijeme jahodovou želatinou. Dort necháme v ledničce nejlépe přes noc ztuhnout. Dozdobíme lístky máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU