Letní ovoce pod drobenkou
Doba přípravy35 min.

Letní ovoce pod drobenkou

Ochutnejte skvělý letní dezert s ovocem. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 0,75 × skleničky ovesných vloček Nordwaldtaler
  • 2 × lžíce slunečnicových semínek Gardis
  • 1 × sklenice nasekaných ořechů
  • 1 × lžíce vanilkového cukru Castello
  • 150 g másla Pilos na drobenku
  • 6 × lžíce cukru Castello na drobenku
  • 750 g bobulovitého ovoce (jahody, maliny, borůvky, lesní směs…), může být i mražené
  • 0,3 × skleničky cukru Castello na ovoce
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 1 × lžíce mouky Castello
  • 0,5 × lžíce másla Pilos na pečení
  • pečicí forma (nebo několik malých formiček)

POSTUP

Vločky a slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi, necháme vychladnout a nasypeme do misky. Přidáme nasekané nebo namleté ořechy a 1 lžíci vanilkového cukru a důkladně promícháme.

Ovoce smícháme s 1/3 sklenice cukru, moukou a šťávou z citronu, přidáme k ořechové směsi a zamícháme. Pečicí formu (nebo několik malých formiček) vytřeme důkladně máslem a naplníme ovocnou směsí. Nakonec posypeme drobenkou (smícháme zbylé máslo a cukr) a pečeme asi 25 minut při 180 °C, drobenka by měla být dozlatova opečená.

Servírování

Podáváme teplé, nejlépe s kopečkem smetanové zmrzliny nebo se šlehačkou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.