Markéta Krajčovičová
Doba přípravy25 min.

Jahodovo-piškotový pohár

Ochutnejte skvělý letní dezert! Recept na pohár s jahodami a piškoty podle Markéty Krajčovičové.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jahodová náplň

  • 400 g čerstvých jahod
  • 100 g cukru krupice Castello
  • 50 ml Amaretta (likéru s mandlovou příchutí) Armilar
  • 1 × balení jahodového džemu Maribel

Krém z mascarpone

  • 2 × balení mascarpone Lovilio
  • 100 g cukru krupice Castello
  • 250 g smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)

Na ozdobu

  • 40 × dlouhých piškotů Tastino
  • 3 × balení snacků Golden Puff s Mister Choc
  • 1 × balení čokolády na vaření Fin Carré
  • 8 × jahod
  • cukrářský sáček
  • skleněné mističky (asi 9 x 9 cm)
  • kuchyňský robot

POSTUP

Jahodová náplň

Do hrnce dáme jahody, cukr, likér a jahodový džem. Za stálého míchání směs rozvaříme a stáhneme z ohně.

Krém

V robotu smícháme mascarpone, cukr a smetanu.

Dezert ve skleničce

Skleničky naplníme asi 4 lžícemi jahodové náplně, na ni nejlépe cukrářským sáčkem naneseme vrstvu krému. Piškoty rozpůlíme a nepocukrované strany namočíme do jahodové náplně. Poté vyskládáme na 2 protilehlé strany skleničky. Krém z mascarpone dozdobíme (ve vodní lázni rozpuštěnou) hořkou čokoládou a na kousky nakrájenými snacky s mléčnou čokoládou Golden Puffs.

Servírování

Dezert servírujeme se lžičkou a dvěma piškoty ozdobenými rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.