Markéta Krajčovičová
Doba přípravy50 min.

Ztracené jahody

Máte chuť na poctivě jahodový koláč podle Markéty Krajčovičové? Nahlédněte do kuchyně Lidlu a vyzkoušejte náš recept.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 450 g acidofilního mléka s jahodovou příchutí Pilos
  • 200 g cukru krupice Castello
  • 3 vejce ”M“
  • 150 ml rostlinného oleje Promienna
  • 400 g polohrubé mouky Castello
  • 1 kypřicí prášek do pečiva Castello
  • máslo Pilos (na vymazání)
  • strouhaný kokos Belbake (na vysypání)
  • 300 g středně velkých jahod
  • kulatá pečicí forma (o 30 cm, výška 5 cm)

POSTUP

V robotu smícháme cukr s vejci do pěny. Přilijeme olej a postupně také jahodové mléko a přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané kokosem. Navrch rovnoměrně vyskládáme omyté a stopek zbavené jahody širší stranou dolů.

Pečeme 35–40 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Koláč podáváme nakrájený na trojúhelníky se skleničkou jahodového kefíru.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU