Markéta Krajčovičová
Doba přípravy30 min.

Ovocné tiramisu

Tradiční italský dezert v lehkém stylu. Nechte se inspirovat receptem Markéty Krajčovičové a připravte si ovocné tiramisu s jahodami.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg mascarpone Italiamo
  • 600 g dlouhých piškotů Italiamo
  • 150 ml sladké čerstvé smetany 12% Pilos
  • 3 × lžíce cukru moučka Castello
  • 50 g holandského kakaa na pečení Castello
  • 250 g čerstvých jahod
  • 100 ml likéru s mandlovou příchutí Amaretto Armilar
  • 6 × čokoládových tyčinek s jahodovou příchutí Mister Choc
  • lístky máty (na ozdobu)
  • pečicí forma (20x20 cm)

POSTUP

V robotu vyšleháme mascarpone se smetanou a cukrem do hladkého krému. Stěrkou setřeme krém ze stěn, přisypeme kakao, promícháme a nakonec přidáme omyté na kostičky nakrájené jahody. Dno formy vyskládáme dlouhými piškoty, které pokapeme po celé délce Amarettem. Poté rozetřeme po celém povrchu jednu vrstvu krému (asi 1/3). Tento postup zopakujeme ještě jednou. Poslední vrstvou je krém. Takto připravené tiramisu vložíme do lednice nejlépe přes noc ztuhnout. Poté dozdobíme na kousky nakrájenými tyčinkami, jahodou a mátovými lístky dle fantazie.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.