Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Zakroucené tyčinky z listového těsta

Ať už se chystáte na nějakou oslavu, nebo si jen chcete ozvláštnit večer u televize, přijdou vám tyhle originální slané tyčinky z listového těsta zaručeně vhod. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na tzv. twist tyčinky, ke kterým kromě listového těsta potřebujete už jen pesto dle chuti a nějaký dobrý sýr – nejlépe parmazán. Samotná příprava je pak neskutečně jednoduchá a výsledkem jsou efektní zatočené tyčinky, kterými překvapíte leckterého hosta!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
14

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × listové těsto máslové Chef Select & You
  • 50 g bazalkové pesto
  • 20 g sýr parmazán
  • 50 g rajčatové pesto
  • 1 × vejce „M“
  • na posypání hrubozrnná sůl
  • rádlo
  • pečicí plech
  • pečicí papír
  • struhadlo

POSTUP

Sýr najemno nastrouháme a listové těsto rozřízneme na třetiny. 

První třetinu potřeme bazalkovým pestem a zasypeme polovinou strouhaného sýra. 

Tip: Pokud je pesto příliš mastné, olej odeberte nebo opatrně sceďte.

Přiklopíme druhou částí těsta, které následně potřeme rajčatovým pestem a posypeme zbylým sýrem. Pláty zakryjeme poslední třetinou těsta, lehce přimáčkneme a vložíme do lednice alespoň na 30 minut vychladit.

Tip: Jak připravit domácí bazalkové a rajčatové pesto se dozvíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

Vychlazené vrstvené těsto nakrájíme na asi 1 cm tlusté tyčinky, které zatočíme. Zamáčkneme konce, aby se snadno nerozevíraly, a přendáme je na pečicí plech.

Tip: Dodržujte mezi tyčkami rozestupy. Těsto při pečení nabyde a zvětší objem.

Pečivo na plechu ještě pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnnou mořskou solí. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 10-15 minut dozlatova na program horkovzduch.

Tip: Z jednoto těsta připravíte asi 14 kroucených tyčinek.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU