Pečená husa:
Cibuli, jablka a zázvor nakrájíme na kousky, přidáme kmín a sůl, smícháme a husu s nimi naplníme. Husu nakmínujeme a osolíme (sůl vmasírujeme do kůže) i z vrchní části a podlijeme studenou vodou. Připravené maso vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 30 minut. Poté teplotu ztlumíme na 80 °C a pomalu pečeme asi 8 hodin.
Saláty:
Čínské zelí nakrájíme na nudličky, smícháme s kimchi a necháme krátce stranou odstát. V další míse promícháme nudličky mrkve a ledového salátu, které ochutíme třtinovým cukrem, limetkovou šťávou a sójovou omáčkou.
Rolky:
Z pečené husy natrháme maso i s kůží a ochutíme jej nasekanou lahůdkovou cibulkou, teriyaki omáčkou a výpekem z pečeného masa. Směs naplníme do bramborové placky, přidáme ochucené čínské zelí a rolku zamotáme. Opakujeme, dokud nenaplníme všechny placky.
Tip: Jak připravit bramborové placky nebo lokše se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Podáváme dvě bramborové rolky plněné trhaným drůbežím masem s porcí ochuceného ledového salátu. Na talíři ještě jídlo ozdobíme kolečky lahůdkové cibulky a pokapeme teriyaki omáčkou.
Tip: Jak připravit domácí teriyaki omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez placek): 629 kcal, 47 g bílkovin, 37 g sacharidů, 30 g tuků.