Roman Paulus
Doba přípravy9 hod.

Trhaná husa na asijský způsob v bramborové placce

Tradiční svatomartinská husa má bezpochyby své kouzlo, ale co takhle si ji jednou připravit trochu originálně? Šéfkuchař Roman Paulus natočil výborný video recept na pomalu pečenou husu, kterou posléze natrhal a se saláty s kimchi a teriyaki omáčkou naplnil do bramborových placek. Možná se budete až divit, jak asijské chutě vypečené české huse sluší. Na úplný začátek se naučíte husu správně naplnit cibulí, zázvorem a jablky a posléze natrhanou plnit do placek – lokšů. Na závěr vám bude stačit už jen vybrat vhodné víno, se kterým si na takhle připravené huse pochutnáte.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená husa

  • 1 × husa bez drobů Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 100 g zázvor
  • 1 × jablko
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × lžíce celý kmín Kania
  • 300 ml voda

Saláty:

  • 110 g čínské zelí
  • 190 g kimchi Vitasia
  • 110 g ledový salát
  • 1 × mrkev
  • 10 g třtinový cukr Belbake
  • 30 g limetka (šťáva)
  • 4 × lžíce sójová omáčka Vitasia

Rolky:

  • 600 g obrané maso z pečené husy
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 200 ml kořenící omáčka Teriyaki Vitasia
  • 3 × lžíce výpek z husy
  • 8 × bramborová placka - lokše
  • 30 g extra panenský olivový olej

POSTUP

Pečená husa:

Cibuli, jablka a zázvor nakrájíme na kousky, přidáme kmín a sůl, smícháme a husu s nimi naplníme. Husu nakmínujeme a osolíme (sůl vmasírujeme do kůže) i z vrchní části a podlijeme studenou vodou. Připravené maso vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 30 minut. Poté teplotu ztlumíme na 80 °C a pomalu pečeme asi 8 hodin.

Saláty:

Čínské zelí nakrájíme na nudličky, smícháme s kimchi a necháme krátce stranou odstát. V další míse promícháme nudličky mrkve a ledového salátu, které ochutíme třtinovým cukrem, limetkovou šťávou a sójovou omáčkou.

Rolky:

Z pečené husy natrháme maso i s kůží a ochutíme jej nasekanou lahůdkovou cibulkou, teriyaki omáčkou a výpekem z pečeného masa. Směs naplníme do bramborové placky, přidáme ochucené čínské zelí a rolku zamotáme. Opakujeme, dokud nenaplníme všechny placky.

Tip: Jak připravit bramborové placky nebo lokše se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Podáváme dvě bramborové rolky plněné trhaným drůbežím masem s porcí ochuceného ledového salátu. Na talíři ještě jídlo ozdobíme kolečky lahůdkové cibulky a pokapeme teriyaki omáčkou.

Tip: Jak připravit domácí teriyaki omáčku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez placek): 629 kcal, 47 g bílkovin, 37 g sacharidů, 30 g tuků. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.