Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Husu očistíme a odřízneme vrchní část křídel, se kterými vypodložíme pekáč.
Pomeranč i s kůrou, jablko a cibuli nakrájíme na větší kousky, přidáme oloupaný zázvor nakrájený na plátky, majoránku, kmín, sůl a promícháme.
Husu naplníme připravenou směsí, uzavřeme protáhnutím stehem otvory vyříznutými v kůži, zvenku osolíme a pokmínujeme ze všech stran a vložíme do pekáče.
Podlijeme vodou, pečeme 25-30 minut při 200 °C a následně asi 8 hodin (ideálně přes noc) při 80 °C do měkka. Před podáváním dopečeme při 180 °C asi 20 minut.
Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky. Poklademe na pekáč, přelijeme rozpuštěným máslem, opepříme a osolíme. Pečeme při 180 °C do měkka asi 20 minut (ve stejné troubě, ve které dopékáme husu).
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nastrouháme najemno nebo propasírujeme, osolíme a smícháme s moukou. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme tenké placky.
Lokše pečeme v pánvi na sucho a potom pomažeme sádlem vypečeným z připravované husy, nebo je pečeme přímo na sádle.