Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
9 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Přinášíme nejlepší recept na tradiční svatomartinskou husu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 053 kJ / 2 403 kcal
Bílkoviny
180,50 g
Tuky
134,90 g
Vláknina
11,00 g
Sůl
4,90 g
Sacharidy
107,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Husu očistíme a odřízneme vrchní část křídel, se kterými vypodložíme pekáč.
02.Pomeranč i s kůrou, jablko a cibuli nakrájíme na větší kousky, přidáme oloupaný zázvor nakrájený na plátky, majoránku, kmín, sůl a promícháme.
03.Husu naplníme připravenou směsí, uzavřeme protáhnutím stehem otvory vyříznutými v kůži, zvenku osolíme a pokmínujeme ze všech stran a vložíme do pekáče.
04.Podlijeme vodou, pečeme 25-30 minut při 200 °C a následně asi 8 hodin (ideálně přes noc) při 80 °C do měkka. Před podáváním dopečeme při 180 °C asi 20 minut.
05.Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky. Poklademe na pekáč, přelijeme rozpuštěným máslem, opepříme a osolíme. Pečeme při 180 °C do měkka asi 20 minut (ve stejné troubě, ve které dopékáme husu).
06.Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nastrouháme najemno nebo propasírujeme, osolíme a smícháme s moukou. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme tenké placky.
07.Lokše pečeme v pánvi na sucho a potom pomažeme sádlem vypečeným z připravované husy, nebo je pečeme přímo na sádle.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT