Zavařená konfitovaná husí stehna
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

6 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Milujete svatomartinské hody a rádi byste si kousek z nich schovali i na zimu? Není nic jednoduššího, než si zavařit konfitované husí stehno! Pokud nevíte, jak na to, poradí vám s tím šéfkuchař Roman Paulus. Husí maso jako takové není příliš tučné, takže konfitování ve vrstvě tuku je skvělým způsobem, jak zachovat jeho šťavnatost. Samotné zavařování je hračka – stačí sklenice naplnit masem, sádlem a zavařit je, jako kdybyste dělali klasický kompot. Odměnou za trochu trpělivosti vám bude skvělá pochoutka, na které si nejlépe pochutnáte s krajícem domácího chleba. Navíc se může stát skvělým a originálním vánočním dárkem!

Tagy

Zavařování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na zavařená konfitovaná husí stehna

  • 4 × husí stehna s kůží a kostí
  • sůl
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 50 g zázvoru
  • 1,5 l husího sádla

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 259 kJ / 4 364 kcal

Bílkoviny

252,10 g

Tuky

369,20 g

Vláknina

1,00 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

8,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Husí stehna očistíme, osolíme a naložíme spolu s větvičkami rozmarýnu, tymiánu a plátky zázvoru na 24 hodin do lednice.

02.Druhý den stehna i s marinádou (kořením) vložíme do pekáče, zalijeme sádlem tak, aby byla ponořená, přiklopíme poklicí a konfitujeme v troubě rozehřáté na 90 °C asi 5–6 hodin doměkka, klidně i přes noc.

Pokud máme méně času, můžeme konfitovat na 120 °C 3–4 hodiny.

Podrobné video o konfitování najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Konfitované maso obereme z kostí a společně s výpekem a sádlem, naplníme do sklenice, uzavřeme a necháme 2 hodiny zavařovat při teplotě 100 °C. Po zavaření vyndáme, otočíme víčkem směrem dolů a necháme vychladnout.

04.Skladujeme v chladu a temnu až několik měsíců.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo