Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Husí stehna očistíme, osolíme a naložíme spolu s větvičkami rozmarýnu, tymiánu a plátky zázvoru na 24 hodin do lednice.
Druhý den stehna i s marinádou (kořením) vložíme do pekáče, zalijeme sádlem tak, aby byla ponořená, přiklopíme poklicí a konfitujeme v troubě rozehřáté na 90 °C asi 5–6 hodin doměkka, klidně i přes noc.
Tip: Pokud máme méně času, můžeme konfitovat na 120 °C 3–4 hodiny.
Tip: Podrobné video o konfitování najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Konfitované maso obereme z kostí a společně s výpekem a sádlem, naplníme do sklenice, uzavřeme a necháme 2 hodiny zavařovat při teplotě 100 °C. Po zavaření vyndáme, otočíme víčkem směrem dolů a necháme vychladnout.
Skladujeme v chladu a temnu až několik měsíců.