Kuchyně
Česká
Doba přípravy
6 hod. 40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Milujete svatomartinské hody a rádi byste si kousek z nich schovali i na zimu? Není nic jednoduššího, než si zavařit konfitované husí stehno! Pokud nevíte, jak na to, poradí vám s tím šéfkuchař Roman Paulus. Husí maso jako takové není příliš tučné, takže konfitování ve vrstvě tuku je skvělým způsobem, jak zachovat jeho šťavnatost. Samotné zavařování je hračka – stačí sklenice naplnit masem, sádlem a zavařit je, jako kdybyste dělali klasický kompot. Odměnou za trochu trpělivosti vám bude skvělá pochoutka, na které si nejlépe pochutnáte s krajícem domácího chleba. Navíc se může stát skvělým a originálním vánočním dárkem!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
18 259 kJ / 4 364 kcal
Bílkoviny
252,10 g
Tuky
369,20 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
8,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Husí stehna očistíme, osolíme a naložíme spolu s větvičkami rozmarýnu, tymiánu a plátky zázvoru na 24 hodin do lednice.
02.Druhý den stehna i s marinádou (kořením) vložíme do pekáče, zalijeme sádlem tak, aby byla ponořená, přiklopíme poklicí a konfitujeme v troubě rozehřáté na 90 °C asi 5–6 hodin doměkka, klidně i přes noc.
Pokud máme méně času, můžeme konfitovat na 120 °C 3–4 hodiny.
Podrobné video o konfitování najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Konfitované maso obereme z kostí a společně s výpekem a sádlem, naplníme do sklenice, uzavřeme a necháme 2 hodiny zavařovat při teplotě 100 °C. Po zavaření vyndáme, otočíme víčkem směrem dolů a necháme vychladnout.
04.Skladujeme v chladu a temnu až několik měsíců.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT