Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Čas marinování: 12 hodin
Čas konfitování: 3–4 hodiny
Kachnu omyjeme a osušíme. Zakrojíme spodní část křídel a rozpůlíme. Přendáme do zapékací mísy, důkladně osolíme ze všech stran a přidáme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupaný česnek příčně překrojíme. Polovinu česneku rozděláme na stroužky a přidáme ke kachně. Pekáč přikryjeme alobalem a necháme v lednici 12 hodin marinovat.
Marinovanou kachnu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, aby nebyla příliš slaná. Dáme do hlubokého pekáče nebo zapékací mísy a zalijeme rostlinným olejem. Kachna by měla být celá ponořená v oleji. Přidáme 2 větvičky rozmarýnu a zbylou polovinu česneku, kterou rozděláme na stroužky. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 3–4 hodiny při teplotě 130 °C.
Ještě horkou konfitovanou kachnu přendáme z pekáče na plech. Odstraníme kosti a dáme péct na 15–20 minut do trouby předehřáté na 200 °C na horní pečení.
Kachnu podáváme s červeným zelím a knedlíkem.
Tip: Konfitování je pomalé vaření nebo pečení v tuku. Více se dozvíte na: Co je to konfitování?