Roman Paulus
Doba přípravy4 hod. 20 min.

Konfitovaná kachna

Plánujete pěct kachnu, ale bojíte se, že bude vysušená? Připravte kachnu konfitovanou. Díky této úpravě zůstane krásně šťavnatá. recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna bez drobů Čerstvá porce
  • 100 g soli Castello
  • 4 × větvičky rozmarýnu
  • 1 × česnek
  • 1 l rostlinného oleje Promienna
  • alobal
  • hluboký pekáč nebo zapékací mísa

POSTUP

Čas marinování: 12 hodin

Čas konfitování: 3–4 hodiny

Marinování

Kachnu omyjeme a osušíme. Zakrojíme spodní část křídel a rozpůlíme. Přendáme do zapékací mísy, důkladně osolíme ze všech stran a přidáme 2 větvičky rozmarýnu. Neoloupaný česnek příčně překrojíme. Polovinu česneku rozděláme na stroužky a přidáme ke kachně. Pekáč přikryjeme alobalem a necháme v lednici 12 hodin marinovat.

Konfitování

Marinovanou kachnu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, aby nebyla příliš slaná. Dáme do hlubokého pekáče nebo zapékací mísy a zalijeme rostlinným olejem. Kachna by měla být celá ponořená v oleji. Přidáme 2 větvičky rozmarýnu a zbylou polovinu česneku, kterou rozděláme na stroužky. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby péct na 3–4 hodiny při teplotě 130 °C.

Pečení

Ještě horkou konfitovanou kachnu přendáme z pekáče na plech. Odstraníme kosti a dáme péct na 15–20 minut do trouby předehřáté na 200 °C na horní pečení.

Servírování

Kachnu podáváme s červeným zelím a knedlíkem.

Tip: Konfitování je pomalé vaření nebo pečení v tuku. Více se dozvíte na: Co je to konfitování?

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.