Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Husí stehna naložíme do soli, zázvoru, rozmarýnu a tymiánu, necháme marinovat 24 hodin.
Uleželé maso vložíme do oleje.
Konfitujeme v troubě vyhřáté na 120 °C do měkka 3–4 hodiny.
Tip: Podrobné video o konfitování najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Následně stehna vyjmeme a rozpečeme v troubě rozehřáté na 230 °C asi 15 minut dozlatova, abychom získali křupavou kůrčičku.
Slaninu nakrájenou na kostky orestujeme, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky a restujeme dosklovata. Zaprášíme cukrem, kmínem a necháme zkaramelizovat. Podlijeme vínem, octem, osolíme a necháme vyvařit. Ke konci přidáme škrob rozmíchaný v troše vody, kterým cibuli zahustíme.
Uvařené brambory propasírujeme, přidáme vejce, osolíme a přidáme najemno nastrouhané a vyždímané syrové brambory. Promícháme a postupně přidáváme mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujeme pomocí lžíce knedlíky, které vaříme ve vroucí osolené vodě 5–6 minut. V průběhu vaření knedlíky otáčíme, aby se dobře provařily. Následně scedíme a knedlíky orestujeme v pánvi s rozehřátým máslem a nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Tip: Podrobné video jak připravit chlupaté knedlíky najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Servírujeme ve velkém talíři porci cibulového zelí s husím stehnem s křupavou kůrčičkou a orestovanými chlupatými knedlíky, ozdobené vídeňskou cibulkou.
Tip: Jak připravit vídeňskou cibulku najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.