Chlupaté knedlíky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Proč se chlupatým knedlíkům říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do bramborového těsta, které se podobá klasickému bramborovému těstu, přidávají ještě syrové brambory. Ty po uvaření z knedlíku lehce vyčuhují a vytvářejí „chloupky“. Chlupaté knedlíky skvěle chutnají samostatně pokapané sádlem a posypané pažitkou nebo orestovanou cibulkou. Můžete je také podávat jako přílohu ke guláši nebo pečenému masu. Podívejte se na následující video, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak chlupaté knedlíky připravit.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Chlupaté knedlíky

  • 200 g vařených brambor
  • 2 × vejce
  • sůl
  • 100 g syrových brambor
  • 100 g hrubé mouky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

806 kJ / 193 kcal

Bílkoviny

7,20 g

Tuky

3,10 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

33,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Uvařené brambory propasírujte, přidejte vejce, osolte a přidejte najemno nastrouhané a vyždímané syrové brambory. Promíchejte a postupně přidávejte mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujte pomocí lžíce knedlíky, které vařte ve vroucí osolené vodě 5 – 6 minut. V průběhu vaření knedlíky otáčejte, aby se dobře provařily. Uvařené knedlíky sceďte.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo