Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Kopřivové knedlíky se schwarzwaldskou šunkou

Snadné recepty bývají často ty nejlepší. Výjimkou nejsou ani kopřivové knedlíčky se schwarzwaldskou šunkou, které připravil šéfkuchař Roman Paulus. Jsou skoro jako tradiční špekové knedlíky, ale chutnají ještě o chlup lépe. Hodí se proto skvěle jako příloha, ale i samostatně, třeba se špenátem nebo jen tak s restovanou cibulkou. Tento jednoduchý recept na nadýchané knedlíky je také kouzelný v tom, že přímo vybízí k experimentování. Snadno tak můžete nahradit kopřivy třeba petrželí nebo šunku uzeným nebo slaninou. Ať je uděláte jakékoliv, můžete si být jisti, že budou pryč, než stačí vychladnout.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Kopřivové knedlíky

  • 2 polév. lž. másla
  • 1 červená šalotka
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 6 suchých housek na kostičky
  • 2 vejce velikosti "M"
  • 50 g hrubé mouky
  • 2 hrsti sekaných jarních kopřiv
  • 4 polév. lž. nasekané Schwarzwaldské šunky
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

K podávání

  • 1 cibule
  • 2 polév. lž. sádla
  • krémový špenát
  • čerstvá listová petržel

POSTUP

Na másle si orestujeme najemno nakrájenou šalotku, podlijeme mlékem a necháme lehce ohřát. Směs přelijeme přes kostičky ze suchých housek smíchané s muškátovým oříškem, solí, pepřem, nasekanými čerstvými kopřivami a vejci. Přidáme mouku, na malé kousky nakrájenou šunku a necháme asi 10 minut odstát.

Z připravené hmoty mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 10 minut.

Po vyndání z vody rozpůlíme a podáváme spolu s krémovým špenátem, dozlatova na sádle orestovanou najemno nakrájenou cibulkou a lístky čerstvé petržele.

Tip: Jak si připravit krémový špenát zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU