Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Na másle si orestujeme najemno nakrájenou šalotku, podlijeme mlékem a necháme lehce ohřát. Směs přelijeme přes kostičky ze suchých housek smíchané s muškátovým oříškem, solí, pepřem, nasekanými čerstvými kopřivami a vejci. Přidáme mouku, na malé kousky nakrájenou šunku a necháme asi 10 minut odstát.
Z připravené hmoty mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 10 minut.
Po vyndání z vody rozpůlíme a podáváme spolu s krémovým špenátem, dozlatova na sádle orestovanou najemno nakrájenou cibulkou a lístky čerstvé petržele.
Tip: Jak si připravit krémový špenát zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.