Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Chlupaté knedlíky

Proč se chlupatým knedlíkům říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do bramborového těsta, které se podobá klasickému bramborovému těstu, přidávají ještě syrové brambory. Ty po uvaření z knedlíku lehce vyčuhují a vytvářejí „chloupky“. Chlupaté knedlíky skvěle chutnají samostatně pokapané sádlem a posypané pažitkou nebo orestovanou cibulkou. Můžete je také podávat jako přílohu ke guláši nebo pečenému masu. Podívejte se na následující video, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak chlupaté knedlíky připravit.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Chlupaté knedlíky

  • 200 g vařených brambor
  • 2 × vejce
  • sůl
  • 100 g syrových brambor
  • 100 g hrubé mouky

POSTUP

Uvařené brambory propasírujte, přidejte vejce, osolte a přidejte najemno nastrouhané a vyždímané syrové brambory. Promíchejte a postupně přidávejte mouku. Z vypracovaného těsta vytvarujte pomocí lžíce knedlíky, které vařte ve vroucí osolené vodě 5 – 6 minut. V průběhu vaření knedlíky otáčejte, aby se dobře provařily. Uvařené knedlíky sceďte.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 193 kcal, 7 g bílkovin, 33 g sacharidů, 3 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.